Welke gasfles in de Camper

Aluminium LPG gasfles

 

Welke

 

 

 

Gasfles

 

 

 

kies jij?

 

Welke gasfles in de camper

 

Welke gasfles in de camper?

 

 

Voor het koken ,de koelkast ,de boiler en de verwarming heb je gas nodig. De koelkast kan natturlijk ook op electriciteit als je dat ter beschikking hebt.
Voor welke fles gas ga je kiezen? Als je een week op pad gaat dan zou je net toe kunnen met een groene 5kg dinfles. Als hij leeg is en je bent in het buitenland dan is deze fles niet om te ruilen en ook niet te vullen. Kies je voor een 11kg fles dan kun je iets langer vooruit, maar vullenĀ  blijft een probleem. In europa is er geen standaard systeem. Een andere oplossing is een vulbare LPGfles . Een aanrader is de aluminium LPGfles. Weegt leeg 6.3 kg .Vol 18kg Het voordeel van LPG is dat je in bijna heel europa dit gas kunt tanken als je de juiste nippels hebt. Deze flessen zijn goedgekeurd en blazen zoals bij een andere LPG tank bij 80% af. ( keuringsjaar op fles)
Voordeel: LPG gasfles is eigendom (geen waardevermindering)

Overal in europa lpg tanken.
Met een volle fles kun je 3 weken op pad. Je zou ook kunnen kiezen voor een buitenaansluiting mbt de gasfles.

Nadeel : losse LPG-fles voltanken mag niet overal in nederland. De vulling is propaan/butaan. Als het koud is, brandĀ  alleen het propaan. Een reserve Dinfles is dan wel makkelijk.