c

Frankrijk reisgids

 

Gorges du Verdon, Lac de Sainte-Croix

Lac de Sainte-Croix

Departement

 

Alpes de haute Provence , 04

 

Frankrijk

 

Haute Provence

 

Alpes de haute

 

Provence

 

 

Regio:

 

Provence Alpes

 

Côte d'Azur

 

 

 

 

Le Provence, Alpes de haute Provence

Le Provence

 

 

 

Castellane

Castellane

 

Alpes de haute Provence

 

 

 


Alpes de haute Provence Frankrijk is het departement nr 4 dat in het zuid-oosten van Frankrijk ligt, genoemd naar het hoger gedeelte van de provence.

Het departement ligt in de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur en grenst

o.a. aan het departement Alpes-Maritimes.

De hoofdstad van het departement Alpes de haute Provence is Manosque.

Andere belangrijke plaatsen in het departement Alpes de haute Provence zijn

Barcelonnette, Castellane, Digne-les-Bains, Forcalquier, Sisteron, Riez, Moustiers Sainte Marie, Saint André les Alpes, Gréoux les Bains en
Barrême
.

Zoek hieronder, kijk op de Kaart en leer de omgeving van het departement Alpes de haute Provence beter kennen met onze tips.

Gréoux les Bains

Bezienswaardigheden in het departement Alpes de haute Provence zijn o.a:

Gorges du Verdon

De Gorges du Verdon of de Grand Canyon du Verdon is een kloof op de grens van de departementen Var en Alpes de Haute Provence . Het is de grootste kloof in Europa, uitgesleten door de rivier de Verdon over een lengte van zeker 25 km. De rivier eindigt in het stuwmeer van Sainte Croix du Verdon of ookwel genoemd Lac de Sainte-Croix (zie foto hierboven). Zeker de moeite waard dit fenomeen te bezoeken.

 

Tips over Alpes de haute Provence en enkele wandelmogelijkheden

Riez

Riez is een oud Romeinse dorp in de Provence en al bekend uit de 1st eeuw. Als een strak gegroepeerd dorp ligt het in een ovaal. Riez is gesitueerd in de vruchtbare vallei Colostre, bij de samenstroming van twee kleine rivieren de Auvestre en Colostre. Rond het dorp verbouwt men vooral lavendel. (zie foto hiernaast en hierboven)

 

Castellane

Castellane is een klein stadje en ligt op een hoogte van 700 meter . Boven Castellane torent een geweldige rots uit van 184m hoog, waarop men eeuwen geleden een kerk, Le Notre Dame du Roc gebouwd heeft.
Castellane is een oud plaatsje, al bekend in de Romeinse tijd . Het is er gezellig met marktjes en men kan er te voet naar le Notre Dame du Roc.

(een aanrader!)


Sisteron

Het is gelegen aan de oevers van de rivier de Durance.

Sisteron wordt ook wel "Porte de la Provence" genoemd omdat het in een smal strook tussen twee lange bergranden ligt.

De Romeinen gebruikten de route door Sisteron vroeger al, zoals Latijnse inkepingen in de rotsen vlakbij de weg bij Authon laten zien.


Kijk hier voor Camperplaatsen (aire de campingcar) en diverse aantrekkelijke Campings. Voor vakantiehuisjes, hotels en nog meer campings in het departement Alpes de haute Provence kijkt u bij onze tips.

 


wandelen in de Gorges du Verdon Wandelen in Castellane