Aan de franse Rivièra ligt de mondaine badplaats Nice

Nice de mondaine stad aan de Cote dÁzur

Departement

 

Alpes Maritimes , 06

 

Frankrijk

 

Provence Alpes Côte d'Azur

 

Alpes Maritimes

 

 

 

Regio:

 

Provence Alpes

 

Côte d'Azur

 

Het unieke citrusfeest in Menton

Citrusfeest in Menton

 

 

Aan de Cote d'Azur is het goed toeven voor de rijken der Aarde

Cote d'Azur

De rijken der aarde

 

Alpes Maritimes

 

 

 

Alpes-Maritimes Frankrijk  is het departement nr 6 gelegen in het zuid-oosten van het land. Het departement  Alpes-Maritimes grenst in het zuiden aan de Middellandse Zee, in het oosten ook aan Italie. Nice is de hoofdstad van het departement Alpes Maritimes.
Het departement is genoemd naar de Zee-Alpen, een gebergte die in het grensgebergte van de Alpen is gelegen tussen Frankrijk en Italië.
Belangrijke plaatsen in het departement Alpes Maritimes zijn nice, antibes, cannes, cagnes-sur-mer, le cannet, menton, grasse, Briançonnet, en Valbonne.
Zoek hieronder, kijk op de
kaart en leer de omgeving van het departement Alpes Maritimes beter kennen met onze tips.

Grasse de parfumstad van Frankrijk

Bezienswaardigheden en tips in het departement Alpes Maritimes zijn:

Cote 'd azur
Het bekendste deel van dit departement is zeker de cote 'd azur. Het overgrote deel van het departement  bestaat alleen uit bergland en er wonen 1 miljoen mensen in het departement De populairste steden aan de cotedázur  zijn Cannes en Nice en liggen aan de kust. De Côte d'Azur kent vele zandstranden, badplaatsen en boulevards met palmbomen.

 
Grasse Wandelen in Cannes Grasse
Grasse is de stad van het parfum, en ongeveer 60% van de aroma's voor de Franse parfum- en voedingswarenindustrie komt hier vandaan. Beroemd is de Jasmijn die in de omgeving van Grasse nog wordt geplukt met de hand en waar parfum van gemaakt wordt. In augustus vindt het Fête du Jasmin plaats.


Nice
Nice heeft altijd nog iets van de stad van de 19e eeuw ( Veel Britse adel kwam naar deze omgeving). De streek trekt nog steeds veel toeristen, omdat er zoveel schitterende gebouwen van toen nog overeind staan.
Het heeft wel de aantrekkingskracht op de rijke toeristen.


Menton
Menton is bekend als de stad van de citrusplanten en vruchten. Deze plaats ligt oostelijk in het departement tegen de Italiaanse grens. “La Fête du Citron” het Citrus Festival van Menton, is een unieke gebeurtenis aan de

franse Riviera


Cannes
Cannes is bekend van het filmfestival. Het festival van Cannes is zeker internationaal bekend. Het wordt sinds de 2e wereldoorlog elk jaar in de derde week van mei gehouden in deze frivole maar toeristische stad aan de Cote d’azur.


Kijk hier voor Camperplaatsen (Aire de campingcar) en diverse aantrekkelijke campings
Voor vakantiehuisjes, hotels en nog meer campings in het departement Alpes Maritimes kijkt u bij onze tips.


<