Het centrum van Hagenau in de Alsace

Het centrum van Hagenau

Departement

 

Bas-Rhin ,67

 

Frankrijk

 

Bas Rhin Elzas

 

Bas Rhin

 

 

Regio:

 

Alsace

O.L.V. kathedraal in straatsburg

Cathedrale Strasbourg

 

Het centrum van Wissembourg

Wissembourg Centrum

 

Bas-Rhin

 

 

 

 

Bas-Rhin is het departement nr 67 dat in het noord-oosten van het land ligt
De hoofdstad van het departement Bas-Rhin is Straatsburg en het departement hoort bij de
Regio Elzas. Het departement Bas Rhin grenst o.a aan het departement Vosges en in het oosten aan Duitsland. Belangrijke plaatsen in het departement zijn Haguenau, Molsheim. Saverne, selestat, wissembourg, Rosheim, Lauterbourg.
Zoek hieronder, kijk op de
kaart en leer de omgeving van het departement Bas-Rhin beter kennen met onze tips.

  De Eglise des Jesuites in Molsheim, Bas Rhin

Bezienswaardigheden en tips in het departement Bas-Rhin zijn o.a.:

Haguenau
Haguenau is een stad die in het verleden op duits grondgebied heeft gelegen. Op toeristisch vlak heeft deze moderne stad niet veel te bieden. Veel is vernield met de diverse oorlogen. Hagenau noemt zichzelf bloemenstad.

 

Wissembourg
Wissembourg is een mooi oud stadje met zijn oude straatjes en vakwerkhuizen met versierde gevels en binnenplaatsen. Uontdekt de charme van deze sfeervolle stad op de grens van Frankrijk en Duitsland.  Lekker wandelend door het stadje en af en toe plaats nemen op een van terassen.


Molsheim
Molsheim is een interessante en aantrekkelijke oude stad om gebouwen en monumenten te ontdekken. De stadsvesting is nog aanwezig zoals ook de Jezuïetenkerk en een middeleeuwse toren. De stad is ook bekend als thuishaven van het automerk Bugatti

 

Strasbourg
Straatsburg is als hoofdstad van de Elzas (Alsace) ook de zetel van de raad van Europa. Mooi is de O.L.V. kathedraal gebouwd in de 12e eeuw ,die met een hoogte van 142 meter tot de 19e eeuw het hoogste gebouw van de wereld is geweest.

 

Elzaswijnen
De Elzas heeft mooie wijnen.. Ze worden onderscheiden door de druivensoorten.. Men kent zeven soorten: Riesling , Pinot Blanc, Pinot Gris, Sylvaner , Muscat en Gewürztraminer, Muscat en de Pinot Noir. Van de Pinot Noir  wordt rosé en rode wijn gemaakt.
De Crémant d’Alsace is een bijzondere mousserende wijn van voornamelijk Pinot Blanc. De simpelste wijn heet Edelzwicker, en wordt samengesteld uit verschillende soorten.


Kijk hier voor Camperplaatsen (Aire de campingcar) en diverse aantrekkelijke Campings.

Voor vakantiehuisjes, hotels en nog meer campings in het departement Pyrénées-Orientales kijkt u bij onze tips.


 
<