Het park van Courances is er een met Renaissance inspiratie

Le Château de Courances is een van de mooiste kastelen in Essonne.

Departement

 

Essonne , 91

 

Frankrijk

 

Essonne Parijs

 

Essonne

 

 

Regio:

 

Île de France

De kapel is simpel maar wel apart met schilderingen opgezet

Chapelle Blaise

 

 

Het gebied rondom Boutigny is rijk aan oude bouwerken

Chateau Boutigny Essonne

 

Essonne

 

 

 

 

Essonne Frankrijk is het departement nr 91 dat ten zuiden

van het centrum van Parijs ligt. (zie kaartje rechts boven)
Essonne heeft zijn naam gekregen van de gelijknamige rivier en hoort geografisch gezien bij de grootstad Parijs.
Het departement ligt in de regio Île-de-France, en grenst o a. aan het departement Loiret.
Evry is de hoofdstad van het departement Essonne.
Andere belangrijke plaatsen in het departement  Essonne zijn : Palaisseau, Etampes, Etampes, Evry, Dourdan, Arpajon , boutigny sur essonne.
Zoek hieronder, kijk op de kaart en leer de omgeving van het departement Essonne beter kennen met onze tips.

La dame du Lac werd gecreëerd bij de oprichting van de nieuwe stad

Bezienswaardigheden en tips in het departement Essonne zijn o.a.:
Evry, La dame du Lac (zie afbeelding hierboven)
La dame du Lac, het beeldhouwwerk werd gecreëerd bij de oprichting van de nieuwe stad. Het is geplaatst in een ambiance van water, wandelomgevingen en ontspanning voor de bewoners van Evry. Aan de ene kant, presenteert zij een hele reeks dennenappels, een schoorsteen en vakken.Aan de andere kant, lijkt zij op een groot zeil dat door de wind wordt opgeblazen. Het hogere deel wordt door een platform voorzien. Het is een groot object waar je bijna niet omheen kunt en is opzienbarend in de stad.
 
Boutigny sur Essonne
Het gebied rondom Boutigny is rijk aan oude bouwerken en prehistorische overblijfselen. In het bijzonder op het rotsachtige massief dominerende l' Essonne, die schuilplaatsen konden leveren aan de prehistorische volkeren. Men heeft er talrijke tekeningen en gravures van dit tijdperk gevonden. In 1953, in de grot van La Justice Boutigny is een prachtige verftekening ontdekt;(in oker) die in een prima staat was. Men gaat ervan uit dat de afbeelding handelt om een paard.

 

Château de Courances

Le Château de Courances is een van de mooiste kastelen in Essonne. Aan het kasteel zit een prachtig park vast dat groot en mooi is. In het park staan bo- men die eeuwenoud zijn. De kasteelstijl is vooral gebaseerd op Louis de 13e.
Het park van Courances is er een met Renaissance inspiratie en is een van de mooiste tuinen met water van 16e eeuw. Voortdurend gewijzigd door de eeuwen, nodigt het park de wandelaar uit op een reis vol met natuur. Het is een totaliteit van schoonheid. De tuinen en het kasteel van Courances die dateren uit het tijdperk van Louis XIII worden als twee historische monumenten ingedeeld. Ze liggen op een vijftigtal kilometers ten zuiden van Parijs, aan de rand van het bos van Fontainebleau.  Het kasteelpark Courances valt op door zijn 14 bronnen met stromend water en het riviertje dat door de tuin loopt. (zie foto boven)

 

Chapelle st Blaise des simples a Milly la Foret

Le Chapelle St Blaise in Milly la Foret ,daar staat een oud kapelletje uit de XIIème eeuw waar leprapatiënten in de Middeleeuwen kwamen bidden en hulp vragen aan de Heilige Blaise. Blaise verzorgde de melaatsen simpel met planten. De kapel zelf is ook simpel maar wel apart opgezet en geheel met schilderingen uitgevoerd .


Kijk hier voor Camperplaatsen (Aire de campingcar) en diverse aantrekkelijke Campings in Essonne.

Voor vakantiehuisjes, hotels en nog meer campings in het departement

Essonne in kijkt u bij onze tips.