Cirque de Gavarnie in Hautes Pyrenees met al zijn schoonheid

Cirque de Gavarnie met al zijn schoonheid

Departement

 

Hautes Pyrénées ,65

 

Frankrijk

 

Midi-Pyrénées

 

Hautes

 

Pyrénées

 

 

 

Regio:

 

Midi-Pyrénées

 

Basiliek van Sint-Pius X in Lourdes

Lourdes

 

 

Bagneres de Bigorre aan de voet van de Pyreneen met zijn Thermen

Bagnères de Bigorre

 

Hautes Pyrénées

 

 

 

 

Hautes Pyrenees  is het departement  nr 65 dat in het zuiden van het land ligt. Tarbes is de hoofdstad van het departement Hautes-Pyrénées en het hoort bij de regio Midi-Pyrénées.
Hautes-Pyrénées, de naam zegt het al, het hoge gedeelte en de bergen van de Pyreneeën
Het departement  Hautes-Pyrénées grenst o.a. aan het departement Gers en in het zuiden ook aan Spanje. Belangrijke plaatsen in het departement  Hautes-Pyrénées zijn  Tarbes, Lourdes, Bagneres de Bigolle, Campan,  Argeles Gazost, Cauterets, 
Zoek hieronder, kijk op de
kaart en leer de omgeving van het departement Hautes-Pyrénées beter kennen met onze tips

Lichtprocessie in Lourdes

Bezienswaardigheden en tips in het departement Hautes-Pyrénées zijn:

Tarbes
Tarbes is de hoofdstad van het departement en ligt aan de linkeroever van de rivier de  Adour. Leuk om eens te gaan kijken

 

Lourdes
In Lourdes is Maria achttien maal  aan de 14jarige  Bernadette Soubirous verschenen. De eerste van de verschijningen vond plaats op 11 februari 1858, de laatste in juli van hetzelfde jaar. Lourdes is daardoor uitgegroeid tot een drukbezocht bedevaartsoord. Pelgrims uit de hele wereld lopen langs de grot en nemen water mee uit Lourdes . Het is zeker een aanrader om ’s avonds de lichtprocessie te gaan bekijken.

 

Cirque de Gavarnie
Cirque de Gavarnie is een majestueus “glaciaal amphi theater” dat tot meer dan 3000m hoogte reikt.
Je ziet er  5 bergtoppen van meer dan 3000 meter. Cirques zijn  eigenlijk komvormige, verzamelbekkens van  gletsjers uit de ijstijd.
Er is een 400m grote waterval te zien. (Cascade Grande)  Het spektakel is slechts  te voet toegankelijk en dat gaat van het dorp naar de Cirque de Gavarnie.

 

Bagnères de Bigorre
Bagnères is de stad met zijn Grandes Thermes waar de mensen al eeuwen lang voor het heilzame water komen. Bagneres, ligt aan de voet van de bergen en de rivier de Ardour stroomt er doorheen . Het is een drukke stad maar wel een met een beetje vergane glorie.

 

Argeles Gazost
Argeles-Gazost  is een compact stadje met een thermisch kuuroord. Ski voorzieningen zijn er genoeg. Er is een middeleeuwse abdij, verscheidene meren en talrijke bergpieken te bewonderen.

 


Kijk hier voor Camperplaatsen (Aire de campingcar) en diverse aantrekkelijke Campings.

Voor vakantiehuisjes, hotels en nog meer campings in het departement

Hautes-Pyrénées kijkt u bij onze tips.


 
<