Parc de Sceaux met zijn  beelden, fonteinen, en prachtige paden.

Een van de mooiste parken buiten Parijs is Parc Sceaux

Departement

 

Hauts de Seine, 92

 

Frankrijk

 

Ile de France

 

Hauts de Seine

 

 

Regio:

 

Ile de France

Het uitgestrekte bos van Meudon in Hauts-de-Seine is opmerkelijk

Etang Villebon Meudon

 Sceaux is een van de mooiste parken buiten Parijs

Parc de Sceaux

 

Hauts de Seine

 

 


Hauts de Seine Frankrijk is het departement nr 92 dat  in de omgeving van Parijs. ligt
De hoofdstad van het departement Hauts de Seine is Nanterre.
Nanterre hoort bij de regio  Ile de France. Het departement Hauts de Seine grenst o.a aan het departement Paris
Belangrijke plaatsen in het departement Hauts de Seine zijn: Nanterre,  Antony,  Boulogne Billancourt, Bagneux, Chatillion, Asnieres sur Seine, Garches, Chaville, Meudon
Zoek hieronder, kijk op de kaart en leer de omgeving van het departement Hauts de seine beter kennen met onze tips

Château Malmaison is een Frans landhuis wat vroeger van Napoleon is geweest

Bezienswaardigheden en tips in het departement Hauts de Seine zijn o.a.:

Le foret de Meudon

Het bos van Meudon heeft een oppervlakte van meer dan 1.100 hectaren, en ligt in zes gemeenten. Het uitgestrekte bos van het Hauts-de-Seine is opmerkelijk door o.a. zijn vormgeving Zij is ontstaan door zand en zandsteen winning. Men denkt altijd in dit gebied aan het overbevolkte Parijs, maar toch dit bos ligt vijf kilometers van de hoofdstad. Daar komt de stilte je tegemoet. Het  is verlaten, weinig wegen.met vijvers,open plekken en eeuwoude bomen.. De heuvels lijken soms wel op die van in het departement Vosges . (des ballons )

 

Château Malmaison

Château Malmaison is een Frans landhuis gelegen in de buurt van Parijs in de regio Île-de-France. Het is vooral bekend als de woning van Napoleon I en zijn vrouw Joséphine Zij kocht het huis met geleende francs en had daarmee de verwachte buit uit Egypte al uitgegeven. Napoleon was na zijn  terugkomst van de veldslag daardoor niet goed gehumeurd toen ook nog bleek dat het pand nog dringend gerenoveerd moest worden. Malmaison betekent in het Frans ,slecht huis. (foto hierboven)

 

Louis Pasteur

Louis Pasteur is geboren te Dole in 1822. In 1827 verhuist de familie naar Arbois waar hij studeert. Hij legt zich toe op het onderzoeken van besmettelijke ziektes. Hij schenkt ook aandacht aan de biologie. Zijn  ziektekiem, microbetheorie is één van de belangrijkste ontdekkingen in de medische geschiedenis. Hij introduceerde nieuwe concepten als sterilisatie van gereedschappen en verbanden. In 1895 is Pasteur te Marnes-la-Coquette gestorven. Zijn standbeeld staat in een klein park in betreffende plaats.

 

Parc d’Sceaux

Één van de mooiste parken buiten Parijs is Parc  Sceaux, gevestigd ten zuiden van de stad. Met zijn château, groot park, beelden, fonteinen, en prachtige paden, is het heerlijk om de dag hier door te brengen. Er zijn voldoende kleine winkels en bakkerijen. Zeker een aanrader om eens te gaan kijken. Zomer, winter etc ,elk seizoen laat daar zijn eigen schoonheid zien. (zie herten)

 

Veel campings en camperplaatsen zijn er niet in het departement Hauts de Seine. Een goede centrale camping is die van  Bois de Boulogne .

Voor vakantiehuisjes, hotels en nog meer campings in het departement

Hauts de Seine kijkt u bij onze tips.