kasteel in Pommiers en Forez

Het kasteel in Pommiers en Forez

Departement

 

Loire ,42

 

 

Frankrijk

 

 

Loire

 

 

Regio:

 

Rhône-Alpes

 

Kerk van Cervieres

Kerk Cervieres

Cervieres

Cervières

 

 

Loire

 

 

 

 

Loire Frankrijk is het departement nr 42 wat in het centrum van het land ligt.
Het departement Loire maakt deel uit van de regio Rhône-Alpes
Het departement Loire grenst o.a. aan het departement Isere. 
De hoofdstad van het departement Loire is St-Etienne.
Het departement Loire hoort bij de regio Rhône-Alpes.
Een aantal gemeenten in het departement Loire zijn St Etienne , Roanne,  Pommiers-en-Forez, Cervières, Le Crozet, Charlieu, St-Haon-le-Châtel en Ambierle.

Kijk op de kaart voor de omgeving van het departement Loire.

 St-Etienne

Bezienswaardigheden in het departement Loire zijn o.a.:

Pommiers-en-Forez

Hoort bij de omgeving van Roannais,
Pommiers is een klein dorp, dat, sinds de Middeleeuwen, zich rond het klooster van de  benedictijnen is ontstaan. Een rijk verleden is blijven bestaan door talrijke monumenten: kerken, een kasteel priorij,  het hotel van de prior, vestingwerk en een oude brug.

 

Cervieres

Het middeleeuwse dorp Cervieres is gebouwd op een rotsachtige punt. Cervières was vroeger van strategisch belang voor de controle naar de richting van l' Auvergne en voor het toezicht houden op de feodale bergbewoners van Couzan en d' Urfé,. Tijdens de middeleeuwen, was Cervières daarom ook een van de voornaamste steden.

 
Wandelen in het departement Loire Fietsen in het departement  Loire

 

Roanne

Roanne kent een zeer belangrijke economische ontwikkeling met de textiellindustrie alsmede de scheepvaart op de Loire en het kanaal van Roanne aan Digoin.Roanne   werd later een niet te ontwijken etappe op de koninklijke weg, die Parijs in Lyon verbindt,( huidige RN 7). Het historische centrum van Roanne getuigt van dit rijke verleden: zoals dde ovens van pottenbakkers zijn,die uit de IIe eeuw dateren.
Het Kasteel
Over de oorsprong en de geschiedenis van het kasteel van Roanne is weinig bekend. Studies van het huidige gebouw die in 1999 zijn verwezenlijkt, hebben tot nu toe weinig elementen van een ver verleden  geopenbaard.

 

Crozet en St Jean St Maurice

Er zijn nog talrijke middeleeuwse dorpen te vinden , de omgeven zijn met oude  wallen.  Kijk maar eens naar Villerest, maar ook Saint-Haon Châtel, Charlieu,  maar ook Crozet en Saint-Jean-Saint-Maurice hebben de prachtige architecturaal geheel behouden. Het Châteaux de la Roche, van de Saint-Marcel de Félines getuigt eveneens van dit rijke verleden. Ook door  kerken, abdijen, priorijen en kloosters, is het religieuze, Romaanse of gotische erfdeel, opmerkelijk.


Kijk hier voor Camperplaatsen (Aire de campingcar) en diverse aantrekkelijke Campings.

Ook zijn er verschillende vakantiehuisjes te vinden in het departement

Loire .


<