Frankrijk reisgids

 

De Amphitrite fontein uit Nancy

In Nancy kunt u de amphitritefontein bezoeken.

 

Departement

 

Meurthe et Moselle ,54

 

Frankrijk

 

Lorraine

 

Meurthe et Moselle

 

 

Regio:

 

Lotharingen

 

Kathedraal Eglise St Jacques in Luneville

Eglise St Jacques

 

Longwy emaille met zijn heldere kleuren

Longwy emaille

 

Meurthe et Moselle

 

 

 


Meurthe-et-Moselle Frankrijk is het departement nr 54 dat in het noord oosten van het land ligt. Vaak rijdt men door dit departement op weg naar het zuiden.
Meurthe-et-Moselle grenst o.a aan het departement Meuse en ook aan Luxmburg en Belgie en hoort bij de regio Lotharingen (Lorraine).
De hoofdstad van Meurthe et Moselle is Nancy. Het departement is vernoemd naar de rivieren La Meurthe en La Moselle die door het departement stromen.
Belangrijke plaatsen in het departement Meurthe et Moselle zijn Briey, Luneville, Toul, Nancy, Longwy,
Zoek hieronder, kijk op de kaart en leer de omgeving van het departement Meurthe et Moselle beter kennen met onze tips.

Chateau Luneville

Bezienswaardigheden en tips in het departement Meurthe et Moselle zijn:

Nancy

Porte de la Graffe uit 1336 Deze poort was onderdeel van de  stadswallen in het verleden.
De stadspoort diende als erepoort voor de Hertog van Lotharingen en ook een tijd als gevangenis.
Andere interessante zaken in Nancy zijn , Place Stanislas , Arc de Triomphe uit de 18e eeuw, de Amphitrite fontein en een aantal oude kerken zoals Notre Dame de Bonsecours.

 

Luneville
Het Château de Lunéville  is een paleis dat sinds de dertiende eeuw aan de hertogen van Lorraine toebehoorde. Het ligt in het oude centrum van het Franse stadje Lunéville. (zie foto hierboven)
Begin 21 e eeuw  heeft een brand een gedeelte van het kasteel verwoest. Momenteel is men met herstelwerkzaamheden bezig. (vergevorderd)
In Luneville staat ook een mooie kathedraal l'Eglise St Jacques.

 

Toul
Toul is een vestigingsstad die aan de moselle (moezel) ligt. Er staat een prachtige gotische kathedraal , Le Cathédrale Saint-Étienne, die gebouwd is in de 13 e eeuw.

 

Longwy
Longwy  ligt in het noorden van het departement vlak bij belgie en luxemburg. Longwy is altijd frans grondgebied gebleven met veel militaire invloeden.
Longwy is het Franse emailaardewerk bekend en gemaakt  vanaf de jaren 1870. Het wordt gemakkelijk herkend door zijn heldere emailkleuren en speciale techniek zonder het gebruik van metaal.


Kijk hier voor Camperplaatsen (aire de campingcar) en diverse aantrekkelijke Campings. Voor vakantiehuisjes, hotels en nog meer campings in het departement Meurthe et Moselle kijkt u bij onze tips.