Kathedraal saint Pierre Beauvais

Cathédrale Saint Pierre de Beauvais

Departement

 

Oise ,60

 

Frankrijk

 

Picardie

 

Oise

 

 

Regio:

 

Picardie

De ruïne van de Abbaye d'Ourscamp

Abbaye d'Ourscamp

 

 

stadhuis Compeigne

 

Picantins Compiegne

 

Oise

 

 

 

 

Oise Frankrijk is het departement nr 60 dat in het noord westen van het land ligt.
Het departement Oise dankt zijn naam aan de gelijknamige rivier die door het departement stroomt.
Het departement Oise grenst o.a aan het departement Aisne. De Hoofdstad van het departement Oise is Beauvais en Oise  hoort bij de regio Picardie.
Belangrijke plaatsen in het departement  Oise zijn: Clermont, Compiegne, Senlis, Auneuil, Nivillers, Lassigny, Noyon, Attichy  Fontaine-Chaalis , Betz.en Beauvais

Zoek hieronder, kijk op de kaart en leer de omgeving van het departement Oise beter kennen met onze tips.

 Aisne en Oise

Bezienswaardigheden en tips in het departement Oise zijn o.a.:

Compiegne
Elk kwartier wordt de klok geluid door de drie “Picantins” in de gevel voor de torenspits van het stadhuis. U vindt het stadje op de plaats waar de 2 rivieren samenkomen de Oise en de Aisne.(zie hierboven) Ook ligt er een groot bos  Forêt de Compiègne. L’ Eglise St.-Jacques in deze stad is een stop naar Santiago de Compostela. Het kasteel van Compiègne is zeker de moeite waard om te bezoeken.

 

Beauvais
In Beauvais staat de hoogste kathedraal van Frankrijk De bouw van de kathedraal (Saint Pierre) werd onderbroken na voltooiing van het koor, Ondanks zijn geweldige grootte, lijkt het monument een gedrongen gebouw. De architectuur is hoofdzakelijk van gotische stijl, hoewel enkele Renaissance elementen aanwezig zijn. In de 16e eeuw werd de kathedraal afgebouwd en bereikte een hoogte van 150m.

 

Oise rivier
De Oise is een rivier in het zuiden van België en het noorden van Frankrijk. Ze ontspringt in België, op een hoogte van 309 m. De rivier loopt van het noord naar het zuidwesten
In  de Oise vallei  vind je prachtige natuur, veel groen en pittoreske dorpen. Het is er prima fietsen en wandelen.

 

 'l Abbaye
Abbaye de Chaalis ruïne van gotische stijl, in de gemeente van Fontaine-Chaalis, Het ligt  40 km ten NW van Parijs. Deze Abdij stamt uit 1137 .
Abbaye d'Ourscamp Deze abdij stamt uit 1129 is ook een oude  ruïne en ligt in de haute vallée de l'Oise, enkele kilometers van  het plaatsje  Noyon en is de moeite waard om te bezoeken.


Kijk hier voor Camperplaatsen (Aire de campingcar) en diverse aantrekkelijke Campings.

Voor vakantiehuisjes, hotels en nog meer campings in het departement Oise kijkt u bij onze tips.

 
<