De hoge campanile van de sacre coeur, de klokketoren met koepeltje

De Sacre-Coeur is een imposant bouwwerk. Hier zicht op de klokkentoren

Departement

 

Paris, 75

 

Frankrijk

 

Parijs

 

 

 

Paris

 

 

Regio:

 

Île-de-France

Touristische atractie la tour eiffel in Parijs

De eiffeltoren

De Venus van Milo is in het louvre te zien

De Venus van Milo

De Mona Lisa is te bewonderen in het Louvre

Mona Lisa

 

Paris

 

 

 

 

Paris Frankrijk is het departement nr 75 dat  een onderdeel is van de gemeente Parijs.
Paris hoort bij de regio Île-de-France..Parijs is de hoofdstad en de belangrijkste stad in Frankrijk .
Het departement Paris ontleent zijn naam aan de Gallische stam Parisii. De naam van de betreffende stam is waarschijnlijk afkomstig van het Gallische woord  parios .
Men denkt dat Paris zeker meer dan 2000 jaar oud is.
Parijs heeft voor veel mensen in de wereld een onweerstaanbare uitstraling.
Zoek hieronder, kijk op de kaart en leer de omgeving van het departement paris beter kennen met onze tips.

Place du tertre, bij Mont Martre met zijn schilders

Bezienswaardigheden en tips in het departement Paris zijn o.a.:

Eiffeltoren
De Eiffeltoren werd gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1889 en het was de bedoeling dat hij maar even bleef staan, maar vandaag de dag staat hij er nog steeds.
De Eiffeltoren is ontworpen door Gustave Eiffel
Het bouwen van de Eiffeltoren duurde 2 jaar, 2 maanden en vijf dagen
De Eiffeltoren is 317 meter hoog, zonder de zendantennes mee te rekenen. Men kan de 704 treden naar de 1e platform beklimmen.

 

Notre Dame
De Notre-Dame de Paris (Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Parijs) is een imposante, kathedraal op het eiland in de Seine, Île de la Cité, in het centrum van Parijs.. De bouw werd gestart in 1163 en in 1345 voltooid. Deze  prachtige kathedraal is zeker de moeite waard om te bezoeken. (met de metro)

 

Louvre
Het Louvre is een van de belangrijke bezienswaardigheden van Parijs en het grootste museum ter wereld. Dit prachtige museum, was ooit het grootste paleis ter wereld. Men kan er de Mona Lisa en de Venus van Milo met nog ruim 400.000 andere kunstwerken bewonderen

 

Sacre Coeur
De Sacre Coeur. Werd gebouwd van 1876 tot 1919. Hij is in Neo-stijl  gebouwd door Architect Abadie Je vind er Romaanse en Byzantijnseelementen in terug. Ook naar Byzantijns voorbeeld is Het interieur met mozaieken is ook naar Byzantijns voorbeeld versierd. Opvallend is de monumentale trappenstelling van waarop men een prachtig uitzicht heeft over Parijs. Het meest opvallend echter zijn de gerekte koepels  Achter het koor zien we de 80 m. hoge campanile (klokketoren) met koepeltje. De Sacre-Coeur is een imposant bouwwerk. Het ia samen met de Eiffeltoren het toeristisch herkenningsteken van Parijs

 

Mont Martre, Place du Tertre
Montmartre is een van de bekendste en dus meest toeristische stadsdelen van Parijs. Het is een schilderachtige wijk die nog altijd veel verrassingen,te bieden heeft Je vindt leuke plekjes overwegend aan de noordelijke en oostelijke voet van de heuvel Het oude dorpsplein  (Place du Tertre) geeft een speciale sfeer met zijn cafeetjes en zijn kunstenaars die er hun straatgezichten, portretten en karikaturen komen verkopen .Het is een toeristische aangelegenheid waarbij dagelijks Montmartre overspoeld wordt door toeristen uit alle werelddelen.(zie foto hierboven)


Kijk hier voor Camperplaatsen (Aire de campingcar) en diverse aantrekkelijke Campings.

Voor vakantiehuisjes, appartementen, hotels en nog meer campings in het departement Parijs kijkt u bij onze tips.


 
<