Het centrum van het stadje Albertville

Het centrum van het stadje Albertville in de zomer.

Departement

 

Savoie , 73

 

Frankrijk

 

Savoie, Rhone-Alpes

 

Savoie

 

 

Regio:

 

Rhones-Alpes

Saucisse de Savoie uit de savoie-streek

Saucisse de Savoie

Pittoreske bergdorpen in de Savoie

Savoie Bergdorp

 

Chambery met zijn kasteel

Chambery

 

Savoie

 

 

 

 

Savoie is het departement nr 73 in het oosten van Frankrijkl.
De hoofdstad van het departement Savoie is Chambéry en het departement hoort bij de regio Rhone-Alpes.
Het departement Savoie ontleent zijn naam aan het latijn met een betekenis van bedekt met bomen. Savoie grenst o.a aan het departement hautes alpes en ook aan het land Italie.
Belangrijke plaatsen in het departement Savoie zijn: Albertville, Val-d'Isère , Aix les bains, Chambéry, Saint-Jean-de-Maurienne Beaufort-sur-Doron, La Motte-Servolex, Aime, en Bozel
Zoek hieronder, kijk op de kaart en leer de omgeving van het departement Savoie beter kennen met onze tips.

Aix les Bains aan het Lac du Bourget

Bezienswaardigheden en tips in het departement Savoie zijn o.a.:

Savoie algemeen
De Savoie is het departement met een Alpenlandschap: veel bergen, meren, rivieren, beken en watervallen.

 

Saucisse de savoie
Saucisse de savoie zijn de bekende worsten die uit de betreffende savoiestreek komen. De echte, wat droge  Savoie worst wordt door de boeren zelf gemaakt en is de moeite waard eens te proeven.

 

Val d'Isère
Val d'Isère is economisch afhankelijk van het toerisme. Met name tijdens de winter trekt Val d'Isère veel toeristen die er hun wintersport vakantie doorbrengen.
Het gebied staat bekend als één van de duurste gebieden in europa. Het dorp richt zich zeker niet op  Jan Modaal. Behalve de hoge prijzen voor de liftpassen en dure overnachtingen is ook het winkelaanbod voornamelijk gericht op de toerist met een ruim budget

 

Skigebieden
Bekende skigebieden in Savoie zijn: Les Arcs en La Plagne, Val d'Isère , Tignes, Les Trois Vallées, Courchevel , Val Thorens en Valmorel.
Voorbeeld : Tignes ligt in een bergkom op 2100 meter hoogte en is daarmee het op één na hoogste skidorp in Europa. In de bergen kun je met de zon mee skiën,  zodat je de hele dag optimaal ski-pret kunt beleven.

 

Albertville

Albertville is een kleine stad in de alpen. Het is in 1836 door Koning Charles-Albert gesticht die het stadje v Conflans en de Bourg met Ziekenhuis samenvoegden.  Albertville heeft  zich door het handelsverkeer tussen Frankrijk, Italië en Zwitserland verder kunnen ontwikkelen .Albertville is vooral bekend vanwege de olympische winterspelen die daar in 1992 gehouden zijn. Door het stadje loopt de rivier de Arly. en wintersportmogelijkheden zijn er in overvloed. (zie foto boven)


Aix-les-Bains
In het hart van de Savoie en van de Alpen ligt Aix les Bains, de stad van het water. Aan de rand van het grootste natuurlijke meer van Frankrijk. Aan het Lac du Bourget kunt u er genieten van het  goede leven in het mooie Frankrijk

(zie foto boven)


Kijk hier voor Camperplaatsen (Aire de campingcar) en diverse aantrekkelijke Campings in Savoie.

Voor vakantiehuisjes, hotels en nog meer campings in het departement

Savoie kijkt u bij onze tips.


 
<