Francois I et Catherine de Médicis liggen in de cathedrale St Denis begraven

De abdijkerk St Denis is vroeger begraafplaats van diverse koningen van Frankrijk geweest

Departement

 

Seine-Saint-Denis,93

 

Frankrijk

 

Ile de France

 

Seine Saint Denis

 

 

Regio:

 

Ile de France

La baselique kent prachtige beelden

Cathedrale St Denis

Een bezoek aan de kathedraal St Denis is een aanrader

Cathedrale St Denis

 

Seine Saint Denis

 

 


Seine-Saint-Denis Frankrijk is het departement nr 93 dat noordoostelijk van de kern Parijs ligt. Het bestaat sinds de jaren 60.
De hoofdstad van het departement Seine-Saint-Denis is Bobigny en hoort bij de regio Ile de France.
Het departement Seine-Saint-Denis grenst o.a aan het departement Paris. Belangrijke plaatsen
in het departement Seine-Saint-Denis zijn: Bobigny, Raincy, Saint Denis, Le Bourget, Bagnolet, Romainville, Pantin, Aulnay sous Bois, Gagny, Epiny sur Seine.

Zoek hieronder, kijk op de kaart en leer de omgeving van het departement Seine-Saint-Denis beter kennen met onze tips

Tussen 1905 en 1914 is de vlooienmarkt in St Denis ontstaan

Bezienswaardigheden en tips in het departement Seine saint Denis zijn:

Vlooienmarkt
Het verzamelen van schroot en vodden hoorde vroeger bij het leven van Parijs. Bij nacht gingen , " vodde mensen” of " crocheteurs" (plukkers) door de hoofdstad op zoek naar hun buit. Zij werden verdreven uit de stad aan het eind van de 19de eeuw door de autoriteiten om de hoofdstad schoon te houden. Deze mensen bouwden het kramen en krotten tussen de vestingwerken en de eerste huizen het dorp Ouen in. Bezoekers uit Parijs kwamen op Zondagen om een goedkoop glas witte wijn te drinken en voor de gezelligheid. Tussen 1905 en 1914, bracht de schilderachtige beschrijving door de pers nog meer nieuwsgierige bezoekers en handelaren. Een tendens werd gelanceerd; de vlooienmarkt was geboren.

 

Musée de l'Air et de l'Espace du Bourget

Op de 18 000 m² expositieruimte en een grote parkeerruimte buiten, vindt u een tentoontstelling van meer dan 150 vliegtuigen en authentieke toestellen die alle thema's over de lucht en de ruimte voorstellen sinds de eerste ballonnen op het einde van de 18e eeuw tot de Ariane-raket via de eerste vliegtuigen uit het begin van de 19e eeuw en de Concorde.

 

La baselique cathedrale St Denis

Saint Denis is de noordelijke voorstad van Parijs en ligt op de rechteroever van de seine. Het is gecentreerd rondom zijn beroemde abdijkerk, die de begraafplaats van koningen van Frankrijk is geweest. De kerk is van groot belang in de geschiedenis van architectuur, die het eerste belangrijkste gebouw was dat de overgang van de Romaanse stijl kenmerkt met de Gotische stijl. Het stond model voor de meeste middeleeuwse Franse Gotische kathedralen.
Prachtig is de Tombe van  Francois I et Catherine de Médicis.


Veel campings en camperplaatsen zijn er niet in het departement Seine Saint Denis. De dichtstbijzijnde camping is de camping van  Bois de Boulogne (75)

Veel makkelijker is een hotelletje te boeken. Kijk op de site bij de tips.