Lauzerte is een aanlegplaats voor pelgrims naar Santiago de Compostella

Lauzerte is een aanlegplaats voor pelgrims naar Santiago de Compostela

Departement

 

Tarn et Garonne, 82

 

Frankrijk

 

Tarn et Garonne in Midi Pyrenees

 

Tarn et Garonne

 

 

Regio:

 

Midi-Pyrenees

 

Het romaans klooster werd in 1100 gebouwd

Abbaye Moissac

 

 

Nohic heeft een opvallende wasplaats

Nohic wasplaats

 

Tarn et Garonne

 

 

 

 

Tarn et Garonne Frankrijk is het departement nr 82 dat in het westen van het land ligt. De naam Tarn et Garonne is gerelateerd aan de 2 rivieren de Tarn en de Garonne die door het departement lopen.
Het departement ligt in de regio Midi Pyrenees en grenst o a. aan het departement  Lot
Montauban is de hoofdstad van het departement Tarn et Garonne
Andere belangrijke plaatsen in het departement  Tarn et Garonne  zijn : Castelsarrasin, Castelsagrat, Montauban, Auvilar, Lauzerte, Moissac, Lavit, St  Nicola de la Grave, Caussade
Zoek hieronder, kijk op de Kaart en leer de omgeving van het departement Tarn et Garonne  beter kennen met onze tips.

Lauzerte is een historische vestingstadje

Bezienswaardigheden en tips in het departement Tarn et Garonne zijn o.a.:

Nohic
Is een klein dorpje van een 1000 inwoners. Het dorpje leunt voor een groot gedeelte op het toerisme en wat agrarische activiteit. Opvallend is de wasplaats.


Moissac
Moissac is één van de het meest prestigieuze etappes op weg naar Santiago de Compostella. In Moissac staat een mooie oude Abdij. Het romaans klooster, dat in 1100 werd gebouwd, heeft duizend jaar van oorlogen, invasies en revoluties overleefd.


Montauban
De naam Montauban is afkomstig van Mons albanus (witte berg)en het stadje werd in 1144 door de graaf van Toulouse uitgebreid. In de 14de eeuw kende de stad een grote bloei. De eglise Saint-Jacques, die in het centrum van het stadje staat heeft een klokkentoren uit het einde van de13de-eeuw. De kerk valt in het stadsbeeld goed op.


Castelsagrat
Castelsagrat is een charmant vestingstadje in het oostelijke deel van het departement. Op het vierkante centrale plein staan mooie met steen overwelfde gebouwen uit de 13de en 14de eeuw.

 

Lauzerte

Lauzerte is een historische vestingstadje en zijn oorsprong gaat terug naar het ondertekenen van het dorpshandvest in 1241 door de Telling van Toulouse. Lauzerte was vroeger erg belangrijk. Momenteel is het nog steeds een aanlegplaats voor pelgrims  naar Santiago de Compostela. Het stadje ligt op een rots en men kan daar prachtige panorama’s zien. In het verleden zijn veel vernielingen aangebracht Gebouwen zijn hersteld om het verleden van het dorp te bewaren. Een voorbeeld is de (Bartolomeuskerk)

 

Église Saint Barthélemy
In het centrum staat de klokkentoren en façades uit de 14e eeuw en 19e eeuw. Hij stamt uit de de 13e eeuw maar tijdens de godsdienstoorlog werd ze bijna volledig verwoest door de protestanten. De kerk werd vergroot met spitsbogen overwelfd in 1591 en 1654. In de noordelijke kapel vindt u een verguld barok altaarstuk met voorstellingen uit het leven van de heilige maagd Maria.


Kijk hier voor Camperplaatsen (Aire de campingcar) en diverse aantrekkelijke Campings in Tarn et Garonne.

Voor vakantiehuisjes, hotels en nog meer campings in het departement

Tarn et garonne in kijkt u bij onze tips.