Dit statige kasteel heeft paviljoens voor Koningen

Het kasteel van Vincennes heeft een donjon uit de XIVe eeuw

Departement

 

Val de Marne,94

 

Frankrijk

 

Val de Marne

 

Val de Marne

 

 

Regio:

 

Ile de France

L'Haÿ les Roses de rozentuin van Val-de-Marne ligt in het midden van de stad,

Rozentuin L’Haÿ

 

Chateau Grosbois kent diverse prachtige fresco's

Fresco in Grosbois

 

Val de Marne

 

 


Val de Marne Frankrijk is het departement nr 94 dat in het zuidoosten van de kern Parijs ligt.
Val de Marne heeft zijn naam gekregen van de gelijknamige rivier de Marne.
Het departement ligt in de regio Ile de France, en grenst o a. aan het departement Paris. Créteil is de hoofdstad van het departement Val de Marne, dat sinds 1968 bestaat.
Andere belangrijke plaatsen in het departement  Val de Marne zijn :

L'Haÿ-les-Roses, Fresnes, Cachan, Kremlin-Bicêtre , Orly, Vitry sur Seine, Creteil, Noiseau, Charenton le Pont, Rungis.
Zoek hieronder, kijk op de
Kaart en leer de omgeving van het departement

Val de Marne beter kennen met onze tips.

De rivier de Marne stroomt soms als een oase door het stedelijk gebied.

Bezienswaardigheden en tips in het departement Val de Marne zijn:

Chateau de Vincennes

Is een Koninklijke woonplaats geweest van XIIe tot de XVIIIe eeuw. Het kasteel van Vincennes heeft een middeleeuwse omloop en een donjon uit de XIVe eeuw. De Heilige Kapel met zijn gebrandschilderd glazen uit de  XVIe eeuw is behouden gebleven. Recente opgravingen zijn overblijfsels gevonden van de woonplaats waar Philippe Auguste en Saint Louis hebben verbleven. De paviljoens van de Koning en de Koningin werden in de 17e eeuw gebouwd.

 

Château Grosbois

In de stijl Louis XIII met een binnenlandse versiering wordt het Imperium, het kasteel van Grosbois in 1597 gebouwd en aan het begin van de 17e eeuw afgebouwd. Het is gebouwd op een gebied van 450 ha en kende talrijke eigenaars voordat het als nationaal goed aan de Revolutie verkocht wordt.
Het kasteel is ingericht met verschillende onderwerpen en herinneringen aan het tijdperk van napoléon. Sinds 1962 is dit gebied een centrum voor renpaarden.

 

Nogent sur Marne

Nogent-sur-Marne hoort bij het grote Parijse bekken en ligt tussen de steden Fontenay-sous-Bois aan het noorden en Champigny-sur-Marne in het zuiden. De stad ligt op een zuidhelling van mergel. In westen grenst het stadje aan het oude bos van Vincennes dat deel uitmaakt van de stad Parijs en zo zijn eigen rustpunt heeft.

 

L'Haÿ les Roses

L'Haÿ-les-Roses de Rozentuin van Val-de-Marne ligt temidden van de stad, beschut in een park. Een scala van geuren en een explosie van kleuren, nodigt deze buitengewone tuin uit op de ontdekking van meer dan 16.000 rozen struiken die 3.300 verschillende rozen laten zien. Hij is een eeuw geleden aangelegd door Jules Gravereaux. De Rozentuin van Val-de-Marne was zijn passie. Samen met Edouard André creeeren ze in 1899 een tuin waar alleen rozen staan. De eerste rozentuin van de wereld L’Haÿ is een feit!


Veel campings en camperplaatsen zijn er niet in het departement Seine Saint Denis. De dichtstbijzijnde camping is de camping van  Bois de Boulogne (75)

Veel makkelijker is een hotelletje te boeken. Kijk op de site bij de tips.