Een prachtig element in de tuinen van Versailles zijn de fonteinen

Paleis Versailles met zijn de prachtige fonteinen.

Departement

 

Yvelines , 78

 

Frankrijk

 

Yvelines Versailles

 

Yvelines

 

 

Regio:

 

Île de France

Lodewijk de14e ook wel Zonnekoning genoemd

Zonnekoning

 De spiegelzaal is de mooiste zaal in Paleis Versailles

Spiegelzaal

 

Yvelines

 

 

 

 

Yvelines is het departement nr 78 dat ten westen van Parijs ligt.
Het departement Yvelines is genoemd naar een oud bos in het departement.
Het departement Yvelines ligt in de regio Ile de France en grenst o a. aan het departement  Val d’Oise
Versailles is de hoofdstad van departement Yvelines.
Andere belangrijke plaatsen in het departement  Yvelines zijn : Mantes la Jolie, Versailles, Rambouillet, st Germain en Laye, Aubergenville, Guerville, Trappes, Chatou, Sartrouville.

Zoek hieronder, kijk op de kaart en leer de omgeving van het departement Yvelines beter kennen met onze tips.

De geweldige paleistuinen van Versailles

Bezienswaardigheden en tips in het departement Yvelines zijn o.a.:

Versailles
Het Paleis van Versailles is gelegen nabij de Franse hoofdstad
Lodewijk XIII werd in 1623 gekroond tot koning en kreeg het landgoed Versailles in zijn bezit. Hij gaf een  architect opdracht er een jachtslot te bouwen. Dit slot zou de basis vormen voor het latere Paleis van Versailles., Lodewijk XIV, (de Zonnekoning ) liet het oude slot in 1661 ombouwen tot een gigantisch paleis met ruim 700 vertrekken en 67 trappen. In hoogtijdagen leefde de zonnekoning met een gevolg van 20.000 mensen. In het middengedeelte van het paleis woonde de koning.  In de staatsvertrekken werden de ontvangsten en feesten gehouden Het hof en de regering van frankrijk zouden van 1682 tot aan de Franse Revolutie in dit paleis zetelen.
De meest indrukwekkende zaal in Versailles is de spiegelzaal, Gallerie des Glaces die maar liefst 70 meter lang is. Hier organiseerde het hof vele grote bals en was ook het huwelijk van Lodewijk met Marie-Antoinette.
Nadat het paleis tijdens de Revolutie van 1789 was vernield en leeggeroofd, stond het jaren leeg. Napoleon I veranderde een aantal zaken aan het paleis en in 1837 werd het gerestaureerd in opdracht van koning Louis-Philippe.
Het Paleis van Versailles is gebouwd in diverse stijlen zoals het Frans classicisme, met klassieke barokke gevels en barokke interieurs die ook Italiaanse invloeden laten zien. Het paleis stond tot het eind van de achttiende eeuw model voor veel Europese vorstenhuizen. Het is een schitterend paleis dat jaarlijks veel toeristen trekt.
Tuinen
De indrukwekkende tuin van 125 ha. is ontworpen door diverse tuinarchitecten. Deze kleurige tuinen zijn typisch Frans met bloemperken in ingewikkelde patronen, strak geknipte hagen en mooie rechte lanen.
Het meest spectaculaire element in de tuinen van Versailles zijn de fonteinen. Tegenwoordig spuiten ze alleen nog op de eerste zondag van de maand omdat ze heel veel water verbruiken.


Kijk hier voor Camperplaatsen (Aire de campingcar) en diverse aantrekkelijke Campings in Yvelines.

Voor vakantiehuisjes, hotels en nog meer campings in het departement

Yvelines in kijkt u bij onze tips.


 
<