Denemarken met de camper

 

Vakantie:

Kopenhagen zeemeermin

Zeemeermin

 

 

 

 

 

Denemarken en bruggen

Tolbruggen

 

 

 

 

Camperplaats Ribe

camperplaatsen

 

Met de camper door Denemarken

 

Deense vlag

Eurotravelguide

Camperplaatsen in het westen Camperplaatsen in het Oosten

 

 

Met de camper naar Denemarken

Met de camper naar Denemarken gaan is voor veel mensen nog een wens.

Men kent camperplaatsen. (Kijk daarvoor o.a hierboven.) echter er zijn er niet zoveel als in Duitsland of Frankrijk, maar genoeg voor een leuke vakantie.

Als je naar Denemarken gaat moet je rekening houden met een aantal belangrijke zaken.

 

Overnachten

Als er geen verbodsbord staat mag je in Denemarken normaal parkeren en ook overnachten. Let op, dit is dus alleen parkeren. Geen stoelen naar buiten en lekker in de zon zitten. (Dus niet zoals wij doen op de foto) Dat noemt men daar kamperen. Doe je het toch dan bestaat er kans op een boete. Wat je wel kunt doen, is parkeerterreinen bij het strand zoeken en op het strand gaan zitten. (kijk hierboven voor camperplaatsen)

Er is ook nog een andere manier van overnachten en camperen.

Overdag lekker de natuur naar het strand of reizen.

's avonds zoek je een "Quick stop" en ga je naar betreffende plaats.

Start het PDF bestand door op de quickstop knop te drukken

 

Als je naar Denemarken gaat neem dan een campingcard mee.

Veel mensen hebben er een hekel aan maar toch, stippel je reis uit! Waar ga je overnachten met een alternatief! Zoek de goedkoopste plaatsen met de meeste faciliteiten.

Denemarken is over het algemeen duurder voor de camperaar dan andere vakantielanden.

 

Quick Stop in Denemarken

 

 

Hoe werkt Quick Stop zoals beschreven op de betreffende site.

 

De DK-kamping  met meer dan twee sterren is speciaal ontworpen om kampeerauto’s te ontvangen. Wanneer u bij een DK-Kamping blijft kunt u zeker zijn dat de Deense milieueisen worden nagekomen. De regeling QuickStop maakt het gemakkelijk om rond het platteland tijdens de dag te reizen en dan te overnachten bij een DK-Kamping. DK-kamping met meer dan twee sterren zijn speciaal ontworpen om kampeerauto's te verzorgen. Zij verstrekken faciliteiten voor het deponeren van huishoudelijk afval,  het lozen van afvalwater , drinkwater innemen en gebruik maken van andere faciliteiten. Wanneer u bij een DK-Kamping overnacht dan kunt u zeker zijn dat de Deense milieueisen worden nagekomen. Het kamperen buiten campings is in Denemarken niet overal toegestaan. Het gebruik van de regeling QuickStop betekent dat u rustig en veilig kunt slapen. Kijk in de index om te zoeken in de DK-Kampeer plaatsen die de regeling QuickStop aanbieden.De QuickStop biedt u een plaats binnen of buiten de poorten, maar altijd binnen het  kampeerterrein zelf . U moet wel een geldige kampeerpas hebben. Aankomst van 8.00 p.m., en de andere dag voor 10.00 a.m. vertrekken. Op te merken  dat  kampeerterreinen vaak gesloten zijn na  11.00 p.m. De prijzen kunnen variëren, maar u kunt gewoonlijk rekenen om tussen DKK 100 en DKK 130 per nacht voor 4 mensen te betalen. U kunt de QuickStop  prijzen op de pagina van de kampeerterreinenprijs controleren (Quickstop). Wel zijn er extra kosten voor meer personen, elektriciteit en douches. Prijzen zijn de afgelopen jaren wel gestegen.

(Er kunnen geen rechten aan worden ontleend.)