Koningshuis Denemarken

 

Margrethe, Hendrik, Frederik, Mary

 

Koningin Margrethe II en

 

Prins Frederik

 

Koningin Margrethe

Koningin Margrethe

 

 

Prinses Mary met een van de tweeling

Prinses Mary

 

 

Tips

 

 

Het koningshuis van

 

Denemarken

 

De huidige koninklijke familie bestaat uit Koningin Margrethe haar gemaal prins Henrik, kroonprins Frederik en zijn vrouw, (kroonprinses Mary) en hun twee kinderen. Prins Joachim en zijn kinderen

Deze leden van de koninklijke familie mogen niet zonder toestemming het land verlaten of in het huwelijk treden.

Prinses Mary is 8 januari 2011 bevallen van een tweeling. De namen van het prinsje en prinsesje worden bekend gemaakt bij de doop.

14 april 2011

Het prinsje en prinsesje hebben ieder vier namen gekregen.

Zo heet het prinsje : Vincent Frederik Minik Alexander en het prinsesje kreeg de namen Josephine Sofia Evalo Matilda .

prinses Mary en prins Frederik met de tweeling

Prinses Mary is 8 januari 2011 bevallen van de tweeling.

 

 

Prinses Mary

De Deense prinses Mary ( zie hierboven en echtgenote van kroonprins Frederik), bevalt in januari 2011 van een tweeling, zo heeft het Deense Hof bekendgemaakt. De prinses heeft al twee kinderen een zoon, prins Christian en een dochter, prinses Isabella . Kroonprins Frederik en Mary Donaldson, die van Australische afkomst is, trouwden op 14 mei 2004 in Kopenhagen. Frederik zal in de toekomst zijn moeder, koningin Margrethe II van Denemarken, op volgen.
 
De huidige Deense koningin Margrethe II (Alexandrine Thorildur Ingrid van Sleeswijk-Holstein-Sonderborg-Gl├╝cksburg) werd in april 1940 geboren in Kopenhagen. Zij was het eerste kind van koning Frederik IX en koningin Ingrid. Margarethe heeft ook twee zussen: prinses Benedikte en prinses Anne-Marie
Koningin Margrethe II trouwde 10e Juni 1967 met Hendrik, Prins van Denemarken, geboren graaf Henri Marie Jean Andre de Laborde de Monpezat.

Zij besteeg de troon op 14 Januari 1972.

Denemarkentips


<