Brug naar Polen

 

Duitsland:

 

 

 

Cottbus Centrum

Cottbus centrum

 

 

Oranienburg

 

Brandenburg

 

 

De deelstaat Brandenburg ligt in het oosten van Duitsland en grenst aan Polen
Deze deelstaat behoorde na de oorlog tot het oude DDR. Lees hieronder diverse bijzonder- en bezienswaardigheden van deze deelstaat.

Bundesland Hessen

Baden Wurttemberg Bundesland Bayern Bundesland Hessen deelstaat Sleeswijk Holstein Bundesland Brandenburg deelstaat Brandenburg Bundesland Nordrhein Westfalen Bundesland Niedersachsen Deelstaat Nedersachsen Bundesland Rheinland-Pfalz Bundesland Mecklenburg-Vorpommern Bundesland Saarland Bundesland Sachsen Deelstaat Sachsen-Anhalt Bundesland Thuringen Ga via de kaart hierboven naar de andere deelstaten

 

Brandenburg am Havel

Brandenburg aan de Havel bestond vroeger uit 2 steden de altstad en de neustad. Deze namen komen al in de 12e eeuw voor in de geschiedenis. Opvallend is dat er slechts 25 jaar verschil zat tussen de oude en de nieuwe stad. Later zijn deze steden samengevoegd tot de huidige stad.

Leuke stad om te bezoeken.

 

Frankfurt am Oder
Frankfurt (Oder) ligt in het uiterste oosten van Duitsland
Via deze stad Kunt u gemakkelijk een bezoekje brengen aan de oosterbuur van Duitsland, Polen. De Oder bepaald de grens tussen beide landen.

Een bezoekje brengen doet u over de brug (zie foto hierboven).


Potsdam
Potsdam is de hoofdstad van de deelstaat Brandenburg. Als toeristische bestemming heeft deze stad veel cultuur.
Potsdam is ongetwijfeld een van de mooiste steden van Duitsland . Deze stad is 1000 jaar oud en gelegen in een culturele landschap bezaaid met paleizen en historische tuinen, die op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staan.
De belangrijkste attracties en publiekstrekkers zijn de Sans souci Paleis - zomerresidentie van koning Frederik II - en het paleis Cecilienhof, locatie van de Conferentie van Potsdam.
Gaan kijken dus.


Oranienburg
In 1646 trouwde Friedrich Wilhelm I van Brandenburg met Louise Henriette van Oranje-Nassau. Beide waren gepassioneerd door en van de omgeving. Daarom liet de prinses een nieuw kasteel  bouwen in  Nederlandse stijl en noemde het Oranienburg.
Het barokke kasteel van Brandenburg in het historische centrum van Oranienburg is direct gelegen aan de rivier de Havel en herbergt nu twee musea. Gaan kijken dus.

v

Duitsland eurotravelguide

 

Cottbus
De stad Cottbus is de tweede grootste stad in de deelstaat Brandenburg en is gelegen in de buurt van de grens met Polen. Bezienswaardig zijn onder meer de overblijfselen van de middeleeuwse stadsmuren met de Spremberg Toren (symbool van de stad), de abdijkerk, de oberkirche St. Nicolaas aan de oude markt en de kasteelkapel. (zie kaart van Duitsland)

 

Furstenwalde
De kathedraal van de Heilige Maria is een van de opvallende punten van deze stad. Daarbij heeft Furstenwalde een  levendige centrum en kent diverse mogelijkheden om te winkelen. U kunt er ook prima wandelen in de diverse parken. Dit maakt dit stadje tot een prima vakantie toeristische bestemming.

Als u wilt gaan fietsen dan staat Furstenwalde bekent als centrum en knooppunt van fietspaden. Een echt vakantieplaatsje met de stad Berlijn op 40 minuten afstand.

 

Camperplaatsen in de deelstaat Brandenburg

Kijk hier als u een camperplaats zoekt in de deelstaat Brandenburg en de oude DDR wilt bezoeken.

 

Fiets en wandelmogelijkheden

HIER voor gratis fietsmogelijkheden en wandelroutes. Diverse routes rond Altenbrak zijn mogelijk.