Duitsland:

 

 

 

 

 

Lorsch

 

Hessen

 

 

De stad Wiesbaden is de hoofdstad van de deelstaat Hessen. Rudesheim is de moeite waard te bezoeken.

Lees hieronder meer bijzonder en bezienswaardigheden over deze deelstaat.

Bundesland Hessen

Baden Wurttemberg Bundesland Bayern Bundesland Hessen deelstaat Sleeswijk Holstein Bundesland Brandenburg deelstaat Brandenburg Bundesland Nordrhein Westfalen Bundesland Niedersachsen Deelstaat Nedersachsen Bundesland Rheinland-Pfalz Bundesland Mecklenburg-Vorpommern Bundesland Saarland Bundesland Sachsen Deelstaat Sachsen-Anhalt Bundesland Thuringen Ga via de kaart hierboven naar de andere deelstaten

 

Rüdesheim am Rhein

Dit dorp met een kleine 10duizend inwoners is een van de meest toeristische plaatsen in de deelstaat Hessen. Het is vooral bekent van het reisje langs de Rijn. Daarnaast kent Rudesheim een uitgebreid wijngebeid en ligt ook op korte afstand van de Lorelei. Met de veerboot kunt u een bezoekje brengen aan de plaats aan de andere kant van de Rijn, Bingen genaamd.

Deze plaats hoort niet bij deze deelstaat.

 

Lorsch

Lorsch was ooit een zeer belangrijke stad in de 8ste-13de eeuw. Ook zou Karel de Grote regelmatig een bezoek hebben gebracht in het verleden.

De stad is vooral bekend om zijn benedictijnenabdij ( Er is ook een standbeeld van Benedictus opgericht). Vanwege het belang van de abdij, is Lorsch uitgeroepen tot een UNESCO World Heritage Site.

Hanau

Hanau was de plaats waar Jacob en Wilhelm Grimm hun sprookjes geschreven en gepubliceerd hebben, nadat zij in de vorige eeuw de diverse volksverhalen verzameld hadden.
Dit zijn de verhalen die we allemaal hebben leren kennen zoals Roodkapje, Assepoester, Hans en Grietje en velen anderen.

 

Michelstadt

Is een leuk klein dorpje. Het stadje stamt uit de Romeinse tijd
Bezienswaardg zijn het raadhuis , de Cathedraal en het Kasteel.

 

Heppenheim

Heppenheim ligt aan de zuidelijke kand van de deelstaat Hessen en grenst aan Baden-Würtenberg niet ver van Heidelberg. Het is de regio met het kleinste wijngebied in Duitsland, de Hessiche Bergstraße, beroemd om hun witte wijnen, met name hun Rieslings. Gaan proeven dus.

 

Alsfeld

Als je van vakwerkhuizen houdt is deze plaats een must.
U kunt er diverse strukturen vinden van dit type huis. Wandeltochten zijn mogelijk en het (Altes Rathaus), het oude stadhuis op het marktplein is een bezoekje waard. Lekker genieten van een echt Duitse vakantie.

 

Frankfurt a Mainz

Deze grote stad zegt het al. Hij ligt aan de rivier de Mainz. Het is ook een grote stad en is vooral bekent van het financieel centrum. Je kunt met recht zeggen dat het financiele hart van europa hier ligt.


eurotravelguide

 

Wiesbaden

Wiebaden is de hoofdstad van de deelstaat. Het is een industriestad met veel groen. Het is een cultuurstad met theaters en musea. Iets voor liefhebbers.


Deze zomer naar het noorden van Duitsland en zoek een camping.

Duitsland is voor veel mensen vakantieland nummer 1. Kijk hier als u naar een camping op zoek bent in Hessen.

(U kunt doorklikken naar de website van campings)

 

Fietsen

Kijk hier naar gratis fietsmogelijkheden in de deelstaat Hessen. Routes langs de Rheint. Maak zelf een route.

 

Camperplaatsen, Stellplatzen in Hessen.

Kijk hier voor een aantal camperplaatsen in deze deelstaat.