Duitsland:

 

 

 

 

 

 

 

Neubrandenburg

 

 

Mecklenburg-Vorpommern

 

Mecklenburg Vorpommern ligt in het noorden van Duitsland aan de Oostzee.

(zie kaartje rechts)

Deze deelstaat is vooral bekend van het vroegere Oost-Duitsland. De stad Schwerin is de huidige hoofdstad van de deelstaat. Lees hieronder nog meer bijzonder en bezienswaardigheden over deze deelstaat.

Bundesland Hessen Baden Wurttemberg Bundesland Bayern Bundesland Hessen deelstaat Sleeswijk Holstein Bundesland Brandenburg deelstaat Brandenburg Bundesland Nordrhein Westfalen Bundesland Niedersachsen Deelstaat Nedersachsen Bundesland Rheinland-Pfalz Bundesland Mecklenburg-Vorpommern Bundesland Saarland Bundesland Sachsen Deelstaat Sachsen-Anhalt Bundesland Thuringen

Ga via de kaart hierboven naar de andere deelstaten

 

Rügen

Rügen is met 925 vierkante kilometer, het grootste eiland van Duitsland en daarbij ook het mooiste. Dat maakt deel uit van Mecklenburg-Vorpommern  en ligt voor de Baltische kust aan de Oostzee. Het heeft een maximale noord-zuid afstand van 52 km en een oost-west uitbreiding van 41 km met een totaal van 574 km van de kustlijn. Kenmerkend voor het eiland zijn de talrijke baaien meren en rotsformaties voor de kust van het eiland. ( zie hier kaart Ruegen)

Kijk op de kaart van Duitsland, waar Rügen ligt.

 

Rostock.

Rostock heeft ongeveer 205.000 inwoners en is de grootste stad in de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern. Rostock is een belangrijke Baltische haven. Cultureel en economisch, wordt het beschouwd als een van de belangrijkste steden van het land. De stad is ondermeer bekent  van de haven, als  Hanzestad, de gotiek en de Universiteit van Rostock uit de 15e eeuw

 

Bijzonderheden en aanraders in Mecklenburg Vorpommern

Mecklenburg Vorpommern is de deelstaat aan de Baltische Zee en grenst in het oosten aan Polen. De deelstaat heeft u veel moois te bieden als u van natuur en water houdt. Oude cultuur zoals Hanzesteden vindt u overal in de deelstaat. Een uitstapje naar Polen behoort tot de mogelijkheden.

Het eiland Rugen is ook een aanrader om te gaan bezoeken.

 

Wismar

Is een kleine havenstad. De stad heeft zijn Mariakerk en die staat op de lijst van Unesco.
De bijzonderheden van wismar zijn dan ook de deze Mariakerk met zijn toren van 80m hoog en de Brick Gothic ( een watertoren)

 

Greifswald
De stad Greifswald is gelegen tussen de eilanden Rügen en Usedom en ligt aan de monding van de rivier de Ryck in de Deense Wiek. Dit is een baai, een ssort lagune van een 514 km ² .
Het heeft een leuke haven en een pittoreske raadhuis. Vroeger was het ook een hanzestad. Leuk om een dag te bezoeken.

Neubrandenburg
De historische vesting van Neubrandenburg met de vier bekende stadspoorten en de stenen muur is nog bijna volledig intact en omringt met een lengte van ongeveer 2,2 km en een gemiddelde hoogte van 7 m . Het centrum van de "Vier stadspoorten"," De Toren", werd gebouwd rond 1400 en is sinds 1873, het museum van Neubrandenburg. Deze historische vesting is te bezoeken en zeker de moeite waard.


Deze zomer naar het noorden van Duitsland en zoek een camping.

Duitsland is voor veel mensen vakantieland nummer 1. Kijk hier als u naar een camping op zoek bent in Mecklenburg-Vorpommern.

(U kunt doorklikken naar de website van campings)

 

Fietsen

Kijk hier naar gratis fietsmogelijkheden in de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern. Routes langs de Oostzeekust. Maak zelf een route.

 

Camperplaatsen, Stellplatzen in Mecklenburg-Vorpommern.

Kijk hier voor een aantal camperplaatsen in deze deelstaat.