Duitsland:

 

 

 

 

Bad Pyrmont

 

 

 

 

Rattenvanger

Hamelen

 

Niedersachsen

 

Niedersachsen of in het Nederlands NederSaksen, ligt in het noordwesten van Duitsland.
Deze deelstaat is de op 1 na grootste van het land. Lees hieronder diverse bijzonder- en bezienswaardigheden van deze deelstaat.

Bundesland Hessen Baden Wurttemberg Bundesland Bayern Bundesland Hessen deelstaat Sleeswijk Holstein Bundesland Brandenburg deelstaat Brandenburg Bundesland Nordrhein Westfalen Bundesland Niedersachsen Deelstaat Nedersachsen Bundesland Rheinland-Pfalz Bundesland Mecklenburg-Vorpommern Bundesland Saarland Bundesland Sachsen Deelstaat Sachsen-Anhalt Bundesland Thuringen

Ga via de kaart hierboven naar andere deelstaten

 

Bad Bentheim

Dit stadje is gebouwd rondom het kasteel Bentheim. Het graafschap Bentheim bestond al in het jaar 1050 en Bentheim kreeg in 1295 stadsrechten. Nu is het een toeristisch stadje waar jaarlijks veel mensen komen. Het is vooral in trek bij de Nederlanders. Bentheim had in het verleden een speciale band met Nederland op het kerkelijke vlak. Leuk om een weekend in Bentheim door te brengen of om op een zondag te vertoeven en een terrasje te nemen.

 

Hameln/Pyrmont

Naast de prachtige natuur in de omgeving kent deze streek schilderachtige stadjes. Hameln is bekend van het sprookje de rattenvanger van Hamelen. In Hameln kun je daar nog aanwijzingen van terugvinden.
Pyrmont kent een oud staatsbad waar u heden ten dage nog steeds in de thermen kunt relaxen.
Prinses Emma van Oranje was ook prinses van Waldeck-Pyrmont. In Pyrmont  staat nog altijd een standbeeld van haar.


Osnabruck

Is een flinke stad in Niedersachsen. Als u er met de auto naar toe wilt moet u wel een umweltsticker hebben. De stad kent een historisch centrum waar u een  leuke wandeling kunt maken.
Als u van kerstmarkten houdt is dat in november en december zeker een aanrader.

Ost-Friesland

Ost Friesland dat in Duitsland ligt is zo genoemd omdat West Friesland in Nederland ligt.  Sommige Duitsers kunnen dat niet goed begrijpen omdat Ost-Friesland in het westen van het land ligt.
Over de Ost-Friesen worden in Duitsland veel moppen vertelt, maar daar trekt een echte OstFries zich niets van aan. Ost-Friesland is een fijn vakantiegebied met diverse campings. Je kunt er fietsen rondom de Dollart en zo genieten van de waddenzee. (kijk onder op deze pagina )

 

Oldenburg

Oldenburg is een flinke stad die aan de rivier de hunze ligt. Het is een moderne stad, maar  het centrum van de stad is zeker een wandeling waard.

deelstaten duitsland

 

Hannover

Hannover is de hoofdstad van de deelstaat Niedersachsen. In de oorlog is veel vernield van de stad.
De Aegidiuskerk is een aandenken en heeft men als ruine zo gelaten. Veel mensen hebben wel eens van de hannover messe gehoord. De industriebeurs van Duitsland.

 

Gottingen

Gottingen is de stad in het centrum van Duitsland in de deelstaat Nieder- sachsen.  Deze stad is bekent door zijn Gänseliesel (het ganzenmeisje ) en ook het oude raadhuis is een bezienswaardigheid. Het is een studentenstad.

 

Wilhelmshaven

Is een stad die ligt aan een baai aan de noordzee. Hij is gesticht door een van de laatste vorsten van Pruisen. Men kan er het marinemuseum bezoeken en er is een groot aquarium met alle vissen uit de noordzee.

 

Camperplaatsen en Fietsen

Kijk hier als u een camperplaats zoekt in de deelstaat Niedersachsen en

HIER voor gratis fietsmogelijkheden.