Duitsland:

 

 

 

 

Monschau

Monschau

 

 

 

 

 

Teutoburgerwald

TeutoburgerWald

 

Nordrhein Westfalen

 

De deelstaat

Nordrhein Westfalen ligt in het westen van Duitsland tegen de Nederlandse grens (zie kaartje) Dusseldorf is de hoofdstad. Het is ook de deelstaat van het Ruhrgebied en de oude hoofdstad Bonn.

Bundesland Hessen Baden Wurttemberg Bundesland Bayern Bundesland Hessen deelstaat Sleeswijk Holstein Bundesland Brandenburg deelstaat Brandenburg Bundesland Nordrhein Westfalen Bundesland Niedersachsen Deelstaat Nedersachsen Bundesland Rheinland-Pfalz Bundesland Mecklenburg-Vorpommern Bundesland Saarland Bundesland Sachsen Deelstaat Sachsen-Anhalt Bundesland Thuringen

Ga via de kaart hierboven naar de andere deelstaten

 

Aken (Aachen) zie foto

De Dom van Aken is een oud bouwwerk die zelfs een Unesco status heeft. In deze kathedraal zijn meer dan 30 Duitse koningen, keizers gekroond. Daarnaast wordt verteld dat Karel de Grote er begraven zou zijn.

Aachen ligt tegen de grens bij Vaals en de stad ligt dan ook op fietsafstand van Nederland. Naast de Dom is het oude stadhuis ook de moeite waard te bezoeken.

 

Keulen (Koln)

In de stad keulen kun je niet om de kathdraal heen. De Dom van Keulen is de grootste gotische kathedraal van Duitsland. De Dom is al honderden jaren een van de mooiste bezienswaardigheden in Keulen zelf ,maar ook Duitsland. In de 2e wereldoorlog is hij wel beschadigd, maar gelukkig niet totaal vernield. Men startte de bouw van deze kathedraal  in de 4e eeuw na C  en hij is toen gebouwd op een oude Romeinse Tempel. Er zouden diverse relikwieen aanwezig zijn, zoals die van de 3 kerstkoningen.

 

 

Monschau

Het kleine stadje Monschau ligt in het Nationaal Park Eifel tegen de Belgische grens. Dit dorp ligt in een dal en kent een middeleeuwse sfeer met veel vakwerkhuizen. Het riviertje loopt midden door het stadje. Dat trekt natuurlijk veel toeristen die op veel plaatsen een terrasje kunnen pikken. Dit stadje is een aanrader voor een weekend of om eens op zondag te bezoeken.

 

Bonn
De stad Bonn kent een geschiedenis van 2000 jaar. Het is dan ook een van de oudste steden in Duitsland. De oudste vondsten gaan terug naar Germaanse en Romeinse nederzettingen. Van 1949 tot 1990 was het de hoofdstad en zetel van de regering van de Bondsrepubliek Duitsland.

 

Winterberg

Winterberg dat ook in Nordrhein Westfalen ligt is een van de oudste wintersportplaatsen. De eerste sneeuw valt dan ook vaak hier. Winterberg ligt op een hoogte van 400 tot 850 meter Je kunt er heerlijk skieen en snowboarden op een mooie piste. Ook als u alleen van langlaufen houdt bent u op de juiste plaats. In de zomer is deze streek een wandelgebied bij uitstek.

 

Düsseldorf
De stad Dusseldorf dankt haar naam aan het riviertje de Düssel die daar in de Rijn uitmondt. De Nederlanders kennen deze stad vooral in december van de kerstmarkten. Busladingen vol gaan er dan kerstsfeer proeven.

 

Teutoburger Wald
Het natuurpark Teuteburger wald kent veel natuur zoals  bossen, bergen, velden, rivieren,meren en pittoreske plaatsen. U kunt in dit gebied prima wandelen. Het is een smalle heuvelstrook rond Paderborn ,Osnabruck. Vanuit Nederland is dit gebied makkelijk te bereiken.


Nationaalpark Eifel

Een geweldig natuurpark ten zuidwesten van Keulen is de Eifel.
Het is een aantrekkelijk wandelgebied en u kunt er watersport uitoefenen zoals kajakken op de rivieren. De vulkaaneifel is ook een bijzonder gebied.. Daar ligt een slapende vulkaan die je kunt bezoeken. Het is een mooi vakantiegebied met veel mogelijkheden.

 

Camperplaatsen

Kijk hier als u een camperplaats zoekt in de deelstaat Nordrhein Westfalen