Duitsland:

 

 

Watertoren Halle

 

 

 

 

Roter Turm Halle

 

Sachsen Anhalt

 

Sachsen Anhalt ligt in het midden van Duitsland.
Deze deelstaat behoorde na de oorlog tot het oude DDR. Lees hieronder diverse bijzonder- en bezienswaardigheden van deze deelstaat.

Bundesland Hessen Baden Wurttemberg Bundesland Bayern Bundesland Hessen deelstaat Sleeswijk Holstein Bundesland Brandenburg deelstaat Brandenburg Bundesland Nordrhein Westfalen Bundesland Niedersachsen Deelstaat Nedersachsen Bundesland Rheinland-Pfalz Bundesland Mecklenburg-Vorpommern Bundesland Saarland Bundesland Sachsen Deelstaat Sachsen-Anhalt Bundesland Thuringen

Ga via de kaart hierboven naar de andere deelstaten

 

Magdeburg of Maagdenburg

Maagdenburg is een oude stad, waar in het eerste millennium al veel activiteit plaats vond.
Deze stad heeft een rijke historie die in de oorlog ook grotendeels verwoest is door de bombardementen.
Magdenburg is de grootste stad van deze deelstaat en daarbij ook de hoofdstad en ligt aan de rivier de Elbe (kijk naar de kaart van Duitsland)
Je vindt er diverse typische na-oorlogse DDR-bouw.

 

Wernigerode

Wernigerode is bekent van het oude kasteel. Het ligt aan de rivieren de Holtemme en de Zillerbach.
Dit kasteeldorp ligt  ten noorden van het Harzgebergte en ten zuiden van de hoofdstad Maagdenburg.
Het kasteel is zeker de moeite waard om te bezoeken en herbergt ook nog een museum. Met het Harzgebergte in de buurt is het een echt toeristische plaats. (zie foto van het kasteel hierboven)

 


 

Bernburg

Op de oostelijke oever van de Saale staat op een hoge rots, de voormalige residentie van de hertog en later hertogen van Anhalt-Bernburg. In de 16e Eeuw volgde er een uitbreiding van dit  indrukwekkende renaissance kasteel in Midden-Duitsland. Een prachtig kasteel om te gaan bezoeken


Salzwedel

Deze 750 jaar oude  provinciestad is nu een populaire toeristische bestemming. Houten architectuur en Noord-Duitse gotiek domineren het stadje .Het heeft veel  winkeltjes, cafes, pubs en restaurants,. Proef er ook een de specialiteit van Salzwedel, de Baumkuchen die er al 150 jaar gebakken wordt

 

Altenbrak

Altenbrak is een klein stadje in de Harz. Het is een toeristisch dorp waar diverse fiets en wandelingen mogelijk zijn. Het heeft een prachtige omgeving en geeft snel een vakantiegevoel. (camperplaats Blankenburg, zie hieronder)

Duitsland eurotravelguide

 

Halle

Halle is een van de grootste steden van deze deelstaat. De stad kent een aantal bezienswaardigheden.

De Rode Toren van Halle staat in het centrum van de stad . Het is in  een laat-gotische stijl gemaakt en is een vrijstaande klokkentoren. De rechthoekige basis van de onderste rechthoekige bouwwerk is ongeveer 10 bij 15 meter. De toren heeft een hoogte van iets meer dan 84 meter .
Ook opvallend in Halle is de wasserturm (watertoren.)  zie foto

 

Camperplaatsen en Fietsen

Kijk hier als u een camperplaats zoekt in de deelstaat Sachsen Anhalt en de oude DDR wilt bezoeken.

 

Fiets en wandelmogelijkheden

HIER voor gratis fietsmogelijkheden en wandelroutes. Diverse routes rond Altenbrak zijn mogelijk.