Dresden

 

 

Duitsland:

 

 

Meissen Sachsen

Meissen

 

Torgau Sachsen

Torgau Sachsen

 

Sachsen

 

 

De deelstaat Sachsen ligt in het oosten van Duitsland en grenst aan Tsjechie
Deze deelstaat behoorde na de oorlog tot het oude DDR. Lees hieronder diverse bijzonder- en bezienswaardigheden van deze deelstaat.

Bundesland Hessen Baden Wurttemberg Bundesland Bayern Bundesland Hessen deelstaat Sleeswijk Holstein Bundesland Brandenburg deelstaat Brandenburg Bundesland Nordrhein Westfalen Bundesland Niedersachsen Deelstaat Nedersachsen Bundesland Rheinland-Pfalz Bundesland Mecklenburg-Vorpommern Bundesland Saarland Bundesland Sachsen Deelstaat Sachsen-Anhalt Bundesland Thuringen

Ga via de kaart hierboven naar de andere deelstaten

 

Dresden

Er is veel  kapot gebombardeerd in de 2e wereldoorlog door de geallieerden. Het centrum van de oude stad heeft echter  zijn sfeer wel behouden ondanks de grote vernielingen.
Denk daarbij aan de Frauenkirche, zwinger, Semperopera, de kastelen die aan de rivier de Elbe liggen. Dresden was vroeger een bijzondere stad, maar is dat heden ten dage nog steeds.

 

Leipzig
Is en was altijd een belangrijke stad in Duitsland en de oude DDR
Een aantal bezienswaardigheden in deze stad zijn de Nikolaikirche en de Thomaskirche. Beide kerken zijn honderden jaren oud. In de Thomaskirche werden en worden nog steeds veel muziekstukken van Bach gespeeld.
Zijn graf is daar aanwezig.  Leipzig  was in 1989 ook het symbool van het verzet tegen het communisme.


 


 

Bautzen
Bautzen ligt in het centrum van de regio Oberlausitz. Het heeft een mooie Altstad die in de loop van de jaren prima is opgeknapt. U kunt veel gaan bekijken in dit stadje. Bautzen is vooral beroemd om zijn oude torens.

 

Torgau
In de historische stad Torgau vindt u kasteel Hartenfels, kerken en fraaie herenhuizen. Een stad vol sporen uit de tijd van de Reformatie. Maarten Luther opende hier de eerste protestantse kerk .

 

Radebeul
Radebeul heeft vele charmante gezichten.
De stad geldt ook als het middelpunt van de Saksische wijnroute tussen Diesbar-Seusslitz en Pirna.
Wijnvelden vormen een monumentale landschap dat een van Europa’s mooiste is Deze traditie bestaat al 400 jaar in Radebeul en de
kleine en grote wijnmakerijen zetten deze gelukkig voort.

Duitsland eurotravelguide

 

Kijk naar de kaart van Duitsland.

 

Meissen

Het stadje Meissen bestaat al meer dan 1000 jaar en wordt gekenmerkt door zijn middeleeuwse stadsbeeld, het fijne porselein en de wijngaarden langs de Elbe. Dit schilderachtige stadje aan de rivier kan het uitgangspunt zijn voor diverse toeristische attracties en een leuke vakantie.


Camperplaatsen in de deelstaat Sachsen

Kijk hier als u een camperplaats zoekt in de deelstaat Sachsen en de oude DDR wilt bezoeken.

 

Fiets en wandelmogelijkheden

HIER voor gratis fietsmogelijkheden en wandelroutes. Diverse routes in de deelstaat Sachsen zijn mogelijk.