Oostzeekust vakantie

 

 

Duitsland:

 

 

 

Glucksburg Flensburg

Gl├╝cksburg

bij Flensburg

 

Schleswig Holstein

 

Schleswig Holstein ligt in het noorden van Duitsland.

Deze deelstaat is vooral bekend van de zeeen. De stad Kiel is de hoofdstad. Lees hieronder nog meer bijzonder en bezienswaardigheden.

Bundesland Hessen Baden Wurttemberg Bundesland Bayern Bundesland Hessen deelstaat Sleeswijk Holstein Bundesland Brandenburg deelstaat Brandenburg Bundesland Nordrhein Westfalen Bundesland Niedersachsen Deelstaat Nedersachsen Bundesland Rheinland-Pfalz Bundesland Mecklenburg-Vorpommern Bundesland Saarland Bundesland Sachsen Deelstaat Sachsen-Anhalt Bundesland Thuringen

Ga via de kaart hierboven naar de andere deelstaten.

 

Waar ligt Schleswig Holstein in Duitsland?

De deelstaat ligt in het noorden van Duitsland. In het westen ligt de Waddenzee en in het oosten grenst de deelstaat aan de Oostzee.

Sleeswijk Holstein (nederlandse vertaling) grenst in het noorden aan Denemarken. (zie kaartje hierboven)

 

Hoe kom ik in Sleeswijk Holstein ?

Met de auto is Duitsland prima te berijden. Denk aan de autobahnen.

Duitsland ligt ten Oosten van Nederland en Belgie. In Nederland kunt u bij Venlo en Heerlen, Arnhem, Enschede de grens over naar Duitsland.

Vanuit Belgie richting Luik, Keulen, of via Eindhoven, Venlo naar het noorden.

Kiijk op de kaart van Duitsland en maak je keuze.

Bijzonderheden en aanraders in Sleeswijk Holstein

Sleeswijk Holstein is de meest noordelijke deelstaat van Duitsland. Men is hier vooal georienteerd op de wadden en de oostzee . Deze deelstaat heeft u veel moois te bieden als u van natuur en water houdt. Voor oude cultuur gaat u naar de grote steden Kiel en Flensburg. Een uitstapje naar Denemarken hoort bij de mogelijkheden. Vakantiemogelijkheden genoeg.

 

Kiel

Kiel is een zeehavenstad aan de Oostzeekust. Het heeft een geschiedenis van honderden jaren in de scheepsbouw. In de oorlog heeft deze stad veel geleden onder de bombardementen. Veel van de historische gebouwen zijn in de naoorlogse periode weer herbouwd. Bezienswaardig zijn de Friedrichsort kliffen. De sluizen van het Kielkanaal. De marinehaven en ook de Holstenstrasse die een van de oudste voetgangerszones is.

 

Flensburg

Flensburg is de stad die tegen de deense grens aanligt. Deze stad stad ook op de dag van vandaag nog onder invloed van de deense cultuur.

Dat hoor je ook aan de taal die er gesproken wordt. Bezienswaardig zijn de haven en de binnenstad. Een oude burcht die te bezoeken is: de Gl├╝cksburg.

 

Schleswig

Schleswig is niet altijd een Duitse plaats geweest. Vroeger was dit een Deens stadje. Toch zie je aan de naam dat deze plaats veel invloed heeft gehad in de deelstaat. Een bezoek aan de St. Petri Domkirche is de moeite waard.

 

eurotravelguide

 

Wattenmeer

De waddenzee strekt zich uit over 3 landen. Het is een groot gebied en is uitgeroepen tot een groot nationaal park. Doel ervan is om alle natuurlijke processen ongestoord te laten bestaan. In dit beschermd gebied is toerisme erg belangrijk, al geeft dat wel eens problemen met de beschermende status van vogels en dieren.


Deze zomer naar het noorden van Duitsland en zoek een camping.

Duitsland is voor veel mensen vakantieland nummer 1. Kijk hier als u naar een camping op zoek bent in Sleeswijk Holstein.

( meer dan 100 campings)

 

Fietsen

Kijk hier naar gratis fietsmogelijkheden in de deelstaat Schleswig Holstein.

Mogelijkheden om langs de wadden zee te fietsen.

 

Camperplaatsen in Sleeswijk-Holstein.

Kijk hier voor een aantal camperplaatsen in deze deelstaat.