Duitsland:

 

 

Erfurter Dom

 

 

Schloss Osterstein Gera

 

Thüringen

 

 

De deelstaat Thüringen ligt in het centrum van Duitsland. (zie kaartje)
Deze deelstaat behoorde na de oorlog tot het oude DDR. Lees hieronder diverse bijzonder- en bezienswaardigheden van deze deelstaat.

Bundesland Hessen Baden Wurttemberg Bundesland Bayern Bundesland Hessen deelstaat Sleeswijk Holstein Bundesland Brandenburg deelstaat Brandenburg Bundesland Nordrhein Westfalen Bundesland Niedersachsen Deelstaat Nedersachsen Bundesland Rheinland-Pfalz Bundesland Mecklenburg-Vorpommern Bundesland Saarland Bundesland Sachsen Deelstaat Sachsen-Anhalt Bundesland Thuringen

Ga via de kaart hierboven naar de andere deelstaten

 

Erfurt
Erfurt is de hoofdstad van de deelstaat Thüringen
Belangrijke bezienswaardigheden zijn de romaans-gotische Erfurter Dom waarvan de bouw duurde van de 12de tot de 15e eeuw, de St Severikirche, de citadel (het oude centrum) en het marktplein.
De Citadel is zeker de moeite waard te bezoeken want hij geeft een prima beeld over hoe er honderden jaren geleden werd gebouwd en geleefd.

 

Weimar
Weimar is de afgelopen jaren op de lijst van werelderfgoed gezet. Deze stad heeft  veel kunst en cultuur te bieden en is het toeristisch centrum van Thuringen .Goethe en Schiller hebben in Weimar gewoond. Veel toeristen staan te dringen om de woonhuizen van deze 2 bijzondere mensen te bezoeken. Sinds de ‘Wende’ in 1989 is Weimar helemaal opgebloeid. Vrijwel alle huizen verloren hun grauwe kleuren en staan er nu weer fris bij..
Andere bezienswaardigheden zijn het hertogelijk Schloss,

(zie foto hierboven) en het Wittumspaleis.Mühlhausen
Als je Mühlhausen zegt dan heb je het over de Toren, de kerk en het stadje  Vroeger kende Mühlhausen 59 kerktorens en de stadtsmuur, In de middeleeuwen was Mühlhausen de belangrijkste stad na Erfurt in Thüringen. Zeker een leuk plaatsje om te bezoeken.

 

Gera

Gera is een stadje dat in het oosten van Thüringen ligt. De altstad ligt aan de rechteroever van de rivier de Weisse Elster. Gera is een oud plaatsje dat reeds in 10e eeuw genoemd wordt in de geschiedenis en in 1238 stadsrechten krijgt. Helaas is schloss Osterstein aan het einde van de 2e wereldoorlog door de geallieerden vernietigd. Alleen een toren is nog overgebleven. (zie foto links)

 

Duitsland eurotravelguide

 

Saalfeld
Saalfeld wordt voor het eerst genoemd in 899 en kan zeker gezien worden als een historische plaats.
Vooral een aantal oude gebouwen zijn goed bewaard gebleven. Men noemt het ook wel “Steinerne Chronik Thüringens”. Let ook op de stadswal die nog volledig in tact is.
Ook de Feengrotten zijn een bezoekje waard.

 

Altenburg
Het Slot Altenburg is een statig schloss. Je vindt daar ook het Altenburger speelkaarten museum. Altenburg is namelijk bekend door het kaartspel.
Daarnaast staat er de evangelische St Bartholomaikirche wat van buiten een mooie gotische kerk is.

 

Camperplaatsen in de deelstaat Thüringen

Kijk hier als u een camperplaats zoekt in de deelstaat Thüringen en de oude DDR wilt bezoeken.

 

Fiets en wandelmogelijkheden

HIER voor gratis fietsmogelijkheden en wandelroutes. Diverse routes in Thüringen zijn beschreven.