TGV naar Parijs
 

 

 

EUROTRAVELGUIDE.ORG 

 

De TGV , een moderne trein in Frankrijk

 

Trein:

 
 

naar Parijs

 

Op de rails

 

Frankrijk

 

 

 

 

Met de trein naar Frankrijk

 

Parijs

 

Rechtstreeks per Thalys naar Parijs of met de internationale trein naar Brussel-Zuid en daar overstappen op de Thalys. Voor reizigers uit het zuiden van Nederland kan het handig zijn om via Maastricht en Luik (Liège-Guillemins) te reizen; dan van Luik naar Brussel of rechtstreeks per Thalys naar Parijs. Vanaf Brussel vertrekken ook TGV's naar het zuiden van Frankrijk: met deze treinen kunt u een overstap in Parijs - met de bijbehorende metrorit van station naar station - vermijden. Het kan ook goedkoper: via Antwerpen naar Lille en van daar naar Parijs of verder. En de Zon-Thalys doet Amsterdam-Marseille in 7,5 uur (zaterdags in juli en augustus). Voor Thalys en TGV geldt: hoe vroeger u boekt, hoe lager de prijzen. Een alternatief vormen de nachttreinen: vanaf Luxemburg of Lille naar Zuid-Frankrijk (zie kader Nachttreinen). In de zomer rijden er op bepaalde dagen autoslaaptreinen van Den Bosch naar Avignon, ook voor reizigers zonder auto, en de fiets kan ook mee.

 

 

Kijk hier naar het filmpje dat over de TGV gaat

 
 

Verreweg het beste alternatief voor de auto als u richting Parijs wilt gaan. Zes tot achter keer per dag vertrekt er een trein vanuit Nederland naar Parijs. De reistijd is ongeveer 4 uur en u stapt midden in Parijs uit. Als u op de aanbiedingen let, kunt u al een retourticket krijgen van 50 euro.

Van Brussel naar Parijs sneller dan de Thalys? Dat is haast onmogelijk. Voor deze snelle trein hoeft u namelijk niet in te checken en kunt u tot 25 maal per dag vertrekken. Vrijwel ieder uur rijdt er een Thalys-trein van Brussel naar Parijs, en soms zelfs vaker. Tussen 13:13u en 14:43u rijden er iedere dag echter even geen treinen.
De voordelen van de Thalys:
Thalys naar Parijs is snel en comfortabel. Tussen Brussel en Parijs rijdt de trein 300 kilometer per uur.
Voor de vroegboekers: treintickets naar Parijs vanaf 25 euro
Telefoneren in de Thalys is mogelijk
Trein rijdt door tot het hartje van Parijs (Parijs Gare du Nord)
Tussen Brussel en Parijs rijdt er ieder uur een snelle trein (Thalys)
Trein naar Parijs = geen inchecktijden
In de Thalys is internet aanwezig, in comfort 1 gratis
Er is eveneens een restauratierijtuig en familierijtuig aanwezig

Spoorkaart

Klik op de kaart voor de spoorkaart van Frankrijk