Franse ziekenhuizen
 

 

EUROTRAVELGUIDE.ORG

 

 

Gezondheid:

 

 

 
medicijnkoffer

paracetamol

 

 

 

stethoscoop

 

 

 

 

 

verbandje leggen

 

Lieve zuster

 

Frankrijk

 

Gezondheidszorg

 

 

La République Française

 

 

Zorg, vóór je op vakantie gaat voor een "European Health Insurance Card"
Deze kun je gratis aanvragen bij je zorgverzekeraar.
Je normale pasje zal alleen de nederlandse tekst bevatten en zegt de mensen in het buitenland niet veel.
Met de genoemde kaart krijg je in alle lidstaten van de EU, alsmede in Noorwegen, IJsland, Liechtenstein en Zwitserland medische hulp zonder dat je moet voorschieten.
Je moet bij spoedeisende zorg of ziekenhuisopname in het buitenland ALTIJD de eigen zorgverzekering op de hoogte brengen om verrassingen en misverstanden nadien uit te sluiten.

Belangrijk om bij te hebben als u op reis gaat.: (tekenpincet)

ziekenhuis

Modern Ziekenhuis in Frankrijk

Overigens is in Frankrijk de medische zorg nét zo goed geregeld als in NL.
Mocht je hulp nodig hebben mbt gezondheidszorg :Neem dan contact op met de ANWB Men zorgt namelijk behalve voor de auto’s etc. ook voor de afhandeling met artsen als die nodig zijn en kunnen je de juiste adviezen geven..
En m.b.t. medicijnen als je die mee moet nemen. Zorg dat je een bijsluiter in het Frans bij je hebt.
Houd er wel rekening mee dat je huisartsen en tandartsen in het buitenland wel contant moet betalen. Maar dat moet je in Nederland ook. Met dat verschil dat de artsen in het buitenland doorgaans een stuk goedkoper zijn


Controleer de reisverzekering,

de ziektekostenverzekering of ambulance-vervoer

buitenland in het pakket zit.

 

Wagenziekte

Er zijn speciaal reistabletten tegen reisziekte verkrijgbaar om dit te voorkomen. Voor de bestuurder van een auto zijn deze middelen echter niet aan te bevelen, daar ze het concentratievermogen aan kunnen tasten en sufheid kunnen veroorzaken, met alle gevolgen.  Zuigen op een zuurtje, een citroen of frisse lucht kan bij reisziekte ook helpen.

Medicijnen
Neem voldoende voorraad medicijnen mee. Vraag ook om een internationaal geneesmiddelenpaspoort, waarin de dosering en algemene naam van het medicijn vermeld worden. Vergeet ook de bijsluiters niet en de gebruiksaanwijzingen. Het is aan te raden uw geneesmiddelen te verdelen over verschillende bagagestukken. (ivm zoekraken)
Diarree en uitdroging

vakantiekwaal nummer 1. in veel gevallen is diarree te wijten aan een ander klimaat of andere weersomstandigheden, een ander eetpatroon of eetwijze ,maar ook door water of voedsel dat besmet is met vies water of bacteriën (kleine voedselvergiftiging). Over het algemeen gaan dit vanzelf over en verdwijnen de klachten binnen een dag of drie. Bij diarree is het ook beter om het even aan te kijken i.p.v. meteen allerlei te gebruiken (zoals b.v. loperamide, hetgeen overigens niet geschikt is voor kinderen onder de 8 jaar!).

Omgaan met de hitte
.Heel belangrijk is om een zonnesteek te voorkomen door niet te snel, te vaak en te lang achter elkaar in de zon te zitten. Bouw de tijd dat je in de zon zit langzaam op. Ook zonnebrandcrème gebruiken..
Erg belangrijk is VEEL DRINKEN !!! Zoek regelmatig verkoeling en ga in de schaduw zitten, let op dat kleine kinderen niet te lang in de zon spelen;

Jeuk
Vaak helpt een verkoeling of een verkoelende lotion al tegen jeuk. Menthol strooipoeder en talkpoeder worden ook vaak gebruikt. Als andere middelen niet helpen kunt u ook Azaron creme of Prikweg gebruiken.

Wonden

Bij (kleinere) snijwonden is het goed om de wond enige tijd gewoon te laten bloeden, daar het bloeden er voor zorgt dat vuil vanzelf naar buiten gaat en de wond zichzelf dus eigenlijk schoonspoelt. Reinig na enige tijd de wond met een steriel gaasje rondom de wond (zie voor schaafwonden onder Ontsmetten en dierenbeten onder Beten kat/hond). Ga met grote wonden altijd voor de zekerheid naar een arts of EHBO post; soms moet een wond bijvoorbeeld gehecht worden om goed te kunnen genezen.
Koorts en/of pijn
Tegen koorts en pijn kunt u een middel zoals paracetamol gebruiken. Dit is bijna overal zonder recept te krijgen bij drogist en apotheek. Neem dus voor de zekerheid standaard wat pijnstillers zoals bijvoorbeeld paracetamol.
Verbandtrommel

Verbandtrommels kunt u vaak al samengesteld kopen. Als u er zelf een samenstelt denk dan aan o.a. de volgende middelen: jodium of deppers, koortsthermometer, schaartje, pincetje, verbandartikelen (bijv. steriele gaasjes en pleisters), verbandrolletjes, mitella en natuurlijk ook zonnebrandmiddelen!

Insectenwerende Middelen.

Insecten zijn zowel overdag als ’s nachts actief. Buiten insectenwerende middelen, die verkrijgbaar zijn bij drogist en apotheek, is het goed om op een aantal zaken te letten. Zeker wanneer je kampeert of in de vrije natuur overnacht. Draag na zonsondergang bedekkende lichtgekleurde kleding. Slaap bij voorkeur onder een klamboe of muskietennet. Gebruik overdag zo weinig mogelijk deodorant, parfum of aftershave; Insecten komen op lekkere luchtjes.

af.