Eurotravelguide:

Bretagne ruig en mooi

 

 

 

 

 

Bretagne vakantie

 

 

Regio Bretagne

 

 

Frankrijk

 

De regio Bretagne ligt in het westen van het land. Het kent 4 departementen.

Bretagne staat bij veel mensen bekent als een regio waar het altijd zou regenen. Dat is zeer zeker niet waar. De gemiddelde temperatuur ligt wat lager als in de rest van Frankrijk , omdat het onder invloed staat van de atlantische oceaan. Zuidelijk Bretagne heeft veel stranden, zoals Quiberon, en Fouessant.

Hieronder kun je naar het departement waar meer informatie te vinden is.

 

Ga hieronder via de tekst naar het gekozen departement

 

Om een indruk te krijgen hoe Bretagne eruit ziet kijk dan even naar de

 

kaart van Bretagne

 

 

 

Bretagne van Zuid naar Noord langs de kust

In het zuiden richting het westen van Bretagne kom je de mondaine badplaats  La baule tegen. Vertelt wordt dat hier het mooiste strand van Frankrijk ligt. Deze badplaats heeft alles wat u ervan zou verwachten. Verder naar het westen ligt het schiereiland Quiberon dat een vakantiegebied is bij uitstek.
In het achterland van Quiberon bij de plaats Carnac vindt u een aantal velden met Menhirs, die tegenwoordig zijn omheind. Meer naar het westen vindt u de steden Vannes en Lorient.

 

zeldzame strandplevier

in Bretagne


Als u van water, varen en andere wateractiviteiten houdt is de Morbihan een eldorado.
Belle Ile is het prachtige eiland dat voor de zuidkust ligt van Bretagne.. Dit eiland is uiteraard te bezoeken. Het zuiden van Bretagne kent meer stranden dan de west en noordkust die ruig en rotsachtig is.

Dan komt Quimper dat de hoofdstad is van het departement Finistere. In het westen zijn Crozon, Brest en Pointe de Corsen de moeite waard. Als u in Bretagne bent moet u zeker een bezoek brengen aan het schiereiland Crozon wat onderdeel uitmaakt van een reservaat. Bij Camaret /s Mer ligt

Pointe de PenHir.

Dit is met de auto en zelfs via wandelpaden te bezoeken. Brest heeft in de 2e wereldoorlog veel geleden onder de bombardementen. Het meest westelijke puntje van Frankrijk vindt u bij Pointe de Corsen.

Côte de granit rose

 

In het noorden en dan naar het oosten toe vindt u st Pol de Leon, daarna de Côte de granit rose wat een must is voor elke Bretagneganger. De noordkust is zeer rotsachtig. Verder richting het oosten ligt st Brieuc en dan komen de steden Dinard, st Malo en Cancale, die alle 3 de moeite waard zijn om te bezoeken. Na Cancale rijdt u langs de Baie Mont st Michel. Het verschil tussen eb en vloed is er erg groot. Het is een grote zee of een onmetelijke zandvlakte.

Deze streek is bekend om zijn oesters. In de verte ziet u “Le Mont st Michel” liggen maar op die indrukwekkende plek bent u Bretagne al weer uit.