Griekenland:

 

Mykonos Grieks eiland Kos Het eiland Lesbos Het eiland Rhodos

Eurotravelguide

 

 

 

Eilandhoppen

 

 

 

 

Eilandhoppen is een leuke term. Je hopt, zo zegt het woord van eiland naar eiland. In vakantietermen ga je dan van eiland naar eiland .
Dat kun je natuurlijk overal doen in de wereld waar veel eilanden liggen.
De term is eigenlijk wel rondom de Griekse eilanden ontstaan.
Eilandhoppen kun je natuurlijk op diverse manieren doen.
Je boekt een reis en alles is  geregeld.  Je weet vooraf welke eilanden je gaat bezoeken.
Reisaanbieders hebben diverse mogelijkheden voor je uitgezocht en je weet wat het kost.

Als je een beetje avontuurlijk bent en je houdt van reizen kun je het eilandhoppen natuurlijk ook op een andere manier aanpakken. Dat is een reis die jezelf gaat regelen en plannen. Ik zou zeker een rugzak aanschaffen om het een en ander mee te kunnen nemen en goed nadenken hoe je het gaat aanpakken. Overnachten doe je op de eilanden in hostels.

(zoek je op internet) Je begint (b.v.) in Corinthe en gaat via de diverse eilanden bijvoorbeeld naar Kreta , waar je het vliegtuig weer terugneemt. 

 


Grieks blauw

 

Reizen van eiland naar eiland kun je met de veerboten die veelvuldig overal naar toe gaan. Met wat voorwerk, veel lezen, zoeken op internet, ervaringen en een stukje planning kun je zo een geweldige vakantie hebben die ook niet zo duur hoeft te zijn.
Kijk even op de kaart van Griekenland om een indruk te krijgen. De volgende Griekse eilanden hebben wij beschreven: Kos, Samos, Kreta, Paros, Lesbos, Corfu, Rhodos, Mykonos, Santorini, Patmos. Hier vindt u wat extra informatie.
Op de kaart ziet u dat er veel eilanden zijn en dus veel reismogelijkheden.
De beste tijd om te eilandhoppen zijn de maanden april mei,juni,. Het is dan nog niet zo druk, de eilanden staan in bloei en het is ook nog niet zo heet.

Veel succes met het organiseren en een fijne vakantie.