Corfu Grieks eiland

 

Corfu Grieks:

 

Paleis van Sissi

Paleis van Sissi

 

 

 

Grieks eiland Corfu

 

 

Corfu  is een bekend Grieks eiland en wordt ook wel Kerkyra genoemd. Het ligt in de Ionische zee  en hoort bij de Ionische eilandengroep. (Kaart)
Corfu ligt voor de kust van Albanie op een afstand van  15 km tot minder dan 3 km van dat land.
(zie kaart Corfu)
De naam Corfu is een Italiaanse verbastering van het Byzantijns en betekent eigenlijk kammen. Dit werd zo genoemd ter aanduiding van de twee torens
van de forten die de stad omringen.
Een heel bekende bewoner van het eiland aan het einde van de 19e eeuw was: de toenmalige Keizerin van Oostenrijk, Elisabeth van Beieren ook wel bekend als Sissi. Er werd een mooi "optrekje" neergezet.
Het gebouw staat nu bekend als het Paleis van Sissi (Achilleion).

Tegen een entree-vergoeding is het paleis dagelijks te bezichtigen.

Corfustad, Kerkyra

 

Corfustad (Kerkira) is een prachtige plaats met zijn smalle straatjes, die je overal tegenkomt tussen de universiteit,de pleinen, kerken en het Paleis.
Er zijn te veel tavernes die uitstekende Griekse gerechten serveren met een aanbod van gyros, souvlaki en tzatziki .
Corfu heeft een prachtig groen landschap, prima stranden en een geweldige omgeving.
U vindt de mooiste zandstranden in het westen van het eiland.
Als u liever stranden met zand of rotsachtige stranden wilt , dan zou ik aanraden de noordkant van het eiland te kiezen.

 

Een prachtig strand ligt ook aan de kust bij Agios Georgios.
Onvergetelijk zijn de duizenden olijfbomen die u overal op het het eiland tegenkomt.
De prijzen van de hotels, appartementen en restaurants zijn op het eiland gemiddeld wel hoger dan die op de andere eilanden. Laat u vooraf goed informeren, zodat het geen verrassing is.
Als u van het uitgaansleven houdt ga dan naar de kust en zoek naar de badplaatsen Ipsos, Gouvia, Sidari,en Kavos. (zie kaart). Dat zijn ook de bestemmingen voor jonge vakantievierders die op zoek zijn naar het wilde nachtleven.

Duiken kunt u in de omgeving van Nissaki en Paleokastritsa. Ook voor beginners en wrakduiken is er mogelijk. (zie kaart Corfu)