Kos Grieks eiland Kosstad

 

Kos Grieks:

 

Griekse kerk Santorini eiland Grieks eiland Samos Kreta

 

 

 

Eurotravelguide

 

 

 

Grieks eiland Kos

 

 

Kos is het derde grootste eiland van de Dodekanese en is gelegen ten noorden van Rhodos in de Egeïsche zee en hoort bij Griekenland.

Een bekende persoon uit de geschiedenis van Kos is Hippocrates.
Hij werd op het eiland geboren rond 460 voor Christus en stond aan de basis van de geneeskunde en is grondlegger van de medische wetenschap.

Hippocrates had de overtuiging dat het lichaam moet worden behandeld als een geheel en niet slechts als een serie van onderdelen. (lees hieronder)
Het eiland biedt u als vakantieganger een aantal aantrekkelijke zaken. Bij een verblijf van een week of langer is het zeker genieten. (kaart Kos)
Kos ligt in de nabijheid van de eilanden Kalymnos, Pserimos, Nisiros en je kunt naar Turkije zoals bv naar de badplaats  Bodrum.

Zonsondergang Griekenland

 

Er worden dagtipjes georganiseerd naar Nisyros en de andere eilanden.
Kos heeft een van de mooiste stranden aan de Egeïsche Zee en natuurlijk maandenlang heerlijke temperaturen. Hier kunt u als gast tot rust komen.
Bekend zijn het Magic-strand en Paradise Beach. Dit laatste is het mooiste strand van het eiland. Rustige starnden vindt u in het westen.
Het zuidelijk gedeelte van het eiland is moeilijker toegankeijk
Een bezoekje aan het stadje Kefalos is voor het prachtige uitzicht zeker de moeite waard. Flamingo's vindt u bij het zoutwatermeer bij Tigaki.
Een van de aanbevolen plaatsen om te gaan bezoeken op Kos zijn de 'Thermes ". De Thermes zijn zwavelhoudende warmwaterbronnen. Het thermale water heeft een positief effect op je gezondheid. Vooral reumapatienten hebben er baat bij. Mensen die het water te heet vinden kunnen zich afkoelen in de koelere wateren buiten de gemaakte rotsafscheiding. Warm water stroomt door openingen  naar buiten. Je kunt er vrij baden als het niet te druk is. Het ruikt er wel zwavelachtig en je moet iets aan je voeten doen,want de stenen zijn er scherp. Leuk om in ieder geval te zien., als je niet wilt baden. (kijk op de kaart waar)
Daarnaast kent Kosstad een verscheidenheid aan winkels, bars, en restaurants en kunnen bezoekers genieten van een overvloed aan culturele bezienswaardigheden.

Het asklepieion was een oud Griekse , Romeins heilig centrum gebaseerd op geneeskunde volgens de leer van Hippocrates.

 Asklepios was de godheid van  gezondheid. Dit centrum van ruines, trappen en zuilen is te bezoeken. Soms worden er ook voorstellingen gehouden.

Mythologie De God Heracles zou op het eiland Kos zijn geweest nadat zijn boot was gezonken en hij al zwemmend toch naar het eiland kon komen. Daar vocht hj met de boze herder Andogoras en maakte  hij kennis met Prinses Chalkiope. Mythologie lezen is leuk.
Het nachtleven in Kos Stad is tijdens het hoogseizoen een aanrader voor de jongeren. (kijk op de kaart van Kos voor meer info)

Kos is ook bekend als het fietseiland. Huur een fiets en geniet.