Kreta eiland Haven van Heraklion

 

Kreta Grieks:

 

 

 

 

 

opgravingen Knossos

Knossos

Eurotravelguide

 

 

 

Grieks eiland Kreta

 

 

Kreta is het grootste eiland van Griekenland en ligt het meest zuidelijk. Het is een eiland met een ongelofelijke oude geschiedenis en cultuur.
Oude Byzantijnse kerken met prachtige fresco's zijn er ook te bezoeken.
Kreta is verdeelt in 4 regio’s  en elke regio heeft zijn eigen bijzonderheden.
Kreta heeft alles wat je zou willen van een vakantie-eiland. De liefhebbers van rust en stilte, en mooie, rustige stranden vinden hun plaats in het zuidoosten van het eiland. De beste stranden voor gezinnen  vindt u in het zuidwesten van het eiland. Een voorbeeld daarvan is het Elafonisi strand
Kreta kent vele gezellige dorpjes zoals Mirtos, Kato Zakros en Makrigialos waar je restaurants, winkeltjes en mooie stranden hebt. (kijk naar de kaart)
Het uitgaansleven op Kreta is erg bekent en berucht. Je vindt het in het noorden van het eiland  Daar kunnen de liefhebbers van disco's, bars, drank en muziek  terecht in de dorpen van Chersonissos en Malia. Denk maar aan het aloude programma Oh Cherso.

Bougainvillia Griekenland

 

Tips om te bezoeken

Samariakloof

Dit is een zware tocht om te lopen, vooral in de zomer met de hitte.
Deze kloof begint bij het Omalos-plateau, op een hoogte van 1200m en daalt af tot zeeniveau bij het dorp Agia Roumeli. U moet hiervoor wel in een goede lichamelijke conditie zijn.

Spinalonga

Spinalonga is een eiland voor de kust van Kreta in de buurt van Agios Nikolaos. Het eiland Kalidonia, met zijn Venetiaanse fort, maakt deel uit van Spinalonga. Het fort, waar ooit een lepra-kolonie woonde, is een belangrijke toeristische attractie op Kreta. Kalidonia ligt op de noordelijke punt van Spinalonga, enkele tientallen meters gescheiden van het schiereiland.

Als u geluk hebt is Victor Zorbas er ook bij. Hij heeft een groot deel van zijn leven gewijd aan de geschiedenis van het eiland. Indrukwekkend was het.

Wij hadden geluk dat hij een aantal jaren terug onze gids was.
Met een georganiseerde trip kunt u met de boot naar het eiland toe.
Steden bezoeken zoals  Rethymnon, Heraklion, Chania en Agios Nikolaos
Proef er de griekse cultuur en kijk ook even naar de andere eilanden.

Hoogvlaktes

De Ida Psiloritis is met 2456 meter de hoogste berg op het eiland Kreta.

Ook de Lassithi hoogvlakte is een bezoek waard. Die ligt op een hoogte van 900m . Honderden windmolens zorgen ervoor dat  irrigatiewater naar de hoogvlakte wordt gepompt. Daarnaast is  tijdens de tocht naar de hoogvlakte  een bezoek aan de geboortegrot van Zeus een aanrader.

Dat wordt de Dikteon Andron grot genoemd.
opgravingen.
In Knossos en Malia zijn opgravingen te bezoeken.
In Knossos dat 5km van de hoofdstad Heraklion ligt vindt u overblijfselen van een Minoisch paleis en in Malia van een oude Minoische stad
Al met al is een vakantie naar Kreta een vakantie voor jong en oud.
Ouderen kunnen het best in voor en/of naseizoen gaan.

Kijk naar de kaart van Kreta voor nog meer informatie.