Lesbos Grieks:

 

 

Lesbos zonsondergang

Grieks Genieten

 

 

Eurotravelguide

 

 

 

Grieks eiland Lesbos

 

 

Lesbos behoort tot de Egeïsche Eilandengroep. (kijk naar de kaart)
Het is het derde grootste eiland in Griekenland na Kreta en Evia.
De Hoofdstad van Lesvos is Mitilini en het stadje heeft 30.000 inwoners.
Lesbos kende reeds bewoning rond het jaar 2500 V.C..
De Romeinen, kruisridders en Turken hebben als overheersers op het eiland  gezeten. Lesbos is een groen eiland en het massatoerisme heeft er nog niet toegeslagen. Lesbos is een groen eiland en het massatoerisme heeft er nog niet toegeslagen.
Toch is dit eiland een prima vakantiebestemming.
Naast Mitilini  vind je er diverse pittoreske dorpen zoals Petra, Vatera, Anaxos en Molyvos.
De hoofdstad werd op 7 heuvelen gebouwd en men kan nu nog een kasteelruine bezoeken die werd gebouwd in de Romeinse tijd, rond 500 na C. door keizer Justinianus (toen alleenheerser vanuit Constantinopel)
De musea staan ​​vol met interessante overblijfselen van de laatste 3000 jaar geschiedenis over Lesbos en Mitilini.

Vakantie op het eiland Lesbos

Kaart van Lesbos

Stranden
Het eiland Lesbos kent  diverse aantrekkelijke stranden zoals bij het dorp Vatera en Skala Eressos dat een van de mooiste stranden heeft.
Voor het strand bij Mitilini moet men betalen, maar het eiland kent overal gratis stranden die je met een gehuurde auto of scooter kunt bezoeken.

Bij Kolpos Kallonis kunt ver het water inlopen. Er wordt ook zout gewonnen.
Met de boot
Vanuit het eiland kan men georganiseerde bootreizen ondernemen naar andere eilanden of zeilles nemen. Voor elke portemonnee is er wel een reisje.
Lekker eten
Op Lesbos bestaan de meeste maaltijden uit visgerechten. Specifiek voor het eiland zijn de sardines, gemarineerde ansjovis, en lakerda (rauwe vis). Natuurlijk zijn de bekende Griekse gerechten zoals  mousaka en pastitsio overal te krijgen.
Bezoek het versteende woud
Het versteende woud van Lesbos werd miljoenen jaren geleden gevormd  Dit gebied ligt tussen de dorpen Eressos en Sigri (westelijk Lesbos) en men kan daar overal fossiele boomstronken zien.

Duiken

Als u van duiken houdt bent u op het eiland Lesbos op het juiste adres.

Men kan er wrakduiken en vissen bewonderen. Duikplaatsen zijn ten zuiden van Petra beach en in het zuid oosten bij Haramida. (zie kaart)