Mykonos eiland

 

Mykonos:

 

Mykonos zonsondergang

Zonsondergang

 

Eurotravelguide

 

 

 

Grieks eiland Mykonos

 

 

Mykonos is het Griekse toeristische eiland bij uitstek. Internationaal wordt het eiland erkend als het Mekka van het toerisme door zijn landschappen, het heldere licht en de bijna ongeloofwaardige schoonheid. Daarbij gedomineerd door de kleuren wit en blauw.
Mykonos behoort tot de eilandengroep van de Cycladen.

(Kaart van Mykonos)

Deze eilandengroep wordt de Cycladen genoemd omdat ze een ruwe cirkel vormen rond het heilige eiland Delos (zie kaart), een van de religieuze centra van het oude Griekenland. Als je de eilandengroep ziet van een afstand, lijken de Cycladen op een ketting van edelstenen op diep blauw satijn.
Toeristen die de authenthieke Griekse eilanden en rust zoeken moeten zeker niet naar Mykonos gaan, Mykonos staat bekend om zijn rumoerige nachtleven, de overvolle, drukke stranden en zijn reputatie als een Grieks eiland met een grotere tolerantie voor nudisme en homo.

Op het terras van de taverne in Mykonos

Mykonos is in het hoogseizoen een duur eiland. Buiten het seizoen vindt u overal tavernes waar u voor een aantrekkelijke priijs nog kunt eten.

Geniet van de speciale stranden in Mykonos.
Elia Beach is het langste stuk strand met wit zand in Mykonos. Dit strand heeft helder water en veel taverna's met bars om uit te kiezen.
Paranga, Paradise en Super Paradise zijn ook bekende stranden.

 Paradijs-strand is het meest populair bij backpacker .

Daar wordt de hele nacht door gefeest.

Duiken op Mykonos
Duiken op Mykonos is een leuke bezigheid. Neem wat lessen en ga diverse prachtige vissen bewonderen Zelfs wrakduiken is mogelijk. Duiken is o.a. mogelijk in de omgeving van Alogomandra. Kijk op de kaart waar dit ligt.

Archeologie
Breng een bezoek aan het eiland Delos, dan breng je een bezoek aan het verleden van Mykonos.

Petros de Pelikaan
Mykonos heeft een geliefde mascotte, een echte  Pelikaan. De oorspronkelijke stierf in de late 80 jaren
Er zijn er nu 3 op het eiland en het is leuk om ze te vinden en ermee op de foto te gaan.

Kijk op de kaart van Griekenland voor de andere mooie eilanden.