Samos eiland

 

Samos Grieks:

 

Mykonos Grieks eiland Kos Het eiland Lesbos Het eiland Rhodos

Eurotravelguide

 

 

 

Grieks eiland Samos

 

 

 

Samos hoort bij de Oost-Egeïsche eilanden van Griekenland,en is gelegen ten zuiden van het eiland Chios  Samos ligt op het smalste punt slechts 3km ten westen van Turkije. (zie kaart Griekenland)
De dichtstbijzijnde eilanden rondom Samos zijn Ikaria, Chios, Fourni en Patmos. Samos is een echt vakantie-eiland.
Het is een van de grootste eilanden van Griekenland, en de beste manier om het te verkennen is  een ​​auto, fiets of een scooter te huren en zo het eiland beter te zien. In Kokkari (zie foto) kunt u genieten van Griekse maaltijden in een prima ambiance. Samos is een groen eiland met prachtige stranden en rijke archeologische vindplaatsen.
Er zijn volop mogelijkheden om er te wandelen te mountainbiken en te windsurfen. Voor degenen die liever genieten van een stukje geschiedenis zijn er tal van oude vissersdorpjes zoals Pythagorion en Ireon De meest bekende persoon die geboren is op Samos is de wiskundige Pythagoras.

Grieks blauw

Een aantal aanraders om in Samos te bezoeken zijn:
Het gebied van Potami, dat ten westen van Karlovassi ligt, is een van de mooiste gebieden van Samos.
Een wandeling langs de rivier door het bos leidt naar een klein meertje en de Potami watervallen. (kijk op de kaart van Samos)
De Tunnel van Eupalinos is een groot aquaduct dat gebouwd werd in de 6e eeuw voor Christus om water te vervoeren naar het oude Pythagorian.
Dit aquaduct loopt meer dan een kilometer door de heuvels. U kunt er wandelen door de verlichte tunnel, maar het is niet aan te raden als u last heeft van claustrofobie.
Panagia Spiliani Klooster: Ten noordwesten van Pythagorion ligt bij het klooster  een grote grot die te bezoeken is
De tempel van Hera
Volgens de Griekse mythologie werd de godin Hera op de plaats van de tempel geboren.
Het Archeologisch museum.
Het museum herbergt een collectie van voorwerpen die in het dagelijks leven van de oude bewoners van Samos, aardewerk, munten en kleine objecten van brons, samen met vrouwelijke beelden. Het meest indrukwekkende beeld is echter de majestueuze vijf meter hoge Kouros.

Kijk ook naar de info over andere eilanden.