Griekenland:

 

 

 

Eurotravelguide

 

 

 

Grieks eiland Santorini

 

 

Santorini is het schitterende eiland met de kleine witte huisjes die tegen de bergen lijken geplakt. Santorini is ook het eiland van de prachtige zonsondergang Men beweert vaak dat dit het mooiste Griekse eiland is. Als u wilt gaan eilandhoppen neem dit eiland dan zeker mee en geniet van de oogstrelende omgeving. (zie kaart van alle eilanden)
Het huidige eiland is een restverschijnsel van vulkanische activiteit die zich de afgelopen duizenden jaren heeft afgespeeld.
Diverse verhalen doen zich de ronde.

De explosie die zich een 1000 jaar voor Christus voordeed wordt ook wel de minoische explosie genoemd. (Opgravingen te zien in Akrotiri)

Agios Sozon

 

Deze explosie wordt beschouwd als een van de grootste in de geschiedenis van de beschaving en kan worden vergeleken met de vulkaanuitbarsting van Mount tambura in Indonesiƫ in 1815. Om de omvang van de Santorini uitbarsting uit te leggen, kan ook een vergelijking worden gemaakt met de Krakatau uitbarsting. Deze produceerde een vloedgolf, waarbij 36.000 mensen om het leven kwamen en 4500km verderop werd gehoord.
Nu is het rustig en schitterend rondom het eiland. Je kijkt over de caldera (komvormige krater gevuld met zeewater).en kunt er genieten van prachtige zonsondergangen. Men zegt ook wel dat Santorini " Atlantis" zou zijn geweest
Santorini is een van de drukst bezochte Griekse eilanden.
Bijna elke Cruise doet dit eiland aan. De prijzen liggen dan ook op het eiland gemiddeld iets hoger.
Santorini heeft ook een eigen vliegveld. (zie kaart van Santorini)
Fira is de hoofdstad van het eiland Thira.(Santorini)

In dit stadje is de afdaling via de smal geplaveide straat van 500 treden naar de oude haven een unieke ervaring en biedt de bezoeker de gelegenheid om van het adembenemende uitzicht en de schoonheid van de stad te bewonderen, vooral in de avond is dit geweldig.
Imerovigli ligt ten noorden van Fira de hoofdstad
Het is het mooiste en meest pittoreske dorp van Santorini.
Emporio kent een hele reeks oude windmolens op de heuvel. (zie foto boven)

Al met al een van de mooiste eilanden die je in europa kunt bezoeken.

Kamari is een oud stadje en daar liggen de zwartzand stranden.

Messaria kent de traditionele huizen met alle kenmerken van de traditionele Cycladische architectuur. Hier kan men lokale wijn proeven.

Oia De huizen hier hebben typische kleuren en lijken tegen de rots geplakt. Ook ziet u de traditionele blauwe kerken zoals die van Agios Sozon uit de 17e eeuw.

Pyrgos (de oude hoofdstad) kent prachtige huizen die gebouwd zijn rond het Venetiaanse kasteel waar in het verleden de inwoners naar toe vluchten om zichzelf te beschermen tegen de piraten. Boven het dorp ligt het Kastelli fort, waar het uitzicht adembenemend is.

Vourvoulos. Door de unieke locatie van dit dorp, kan de bezoeker er genieten van de zonsondergang, de nachtelijke heldere luchten en de veelbesproken zonsopgang.

Kijk op de kaart van Santorini hoe alle dorpjes liggen op het eiland.