Hongarije:

 

 

 

 

 

 

Tihany

 

Opvallende bouw

 

 

Hongarije

 

 

 

Vakantie tips over Hongarije

Van oudsher werd de puszta (zie hierboven) gebruikt voor veeteelt, paarden, koeien met hoorns. Tegenwoordig is het gebied grotendeels ontgonnen voor de akkerbouw. De laatste resten van de poesta worden momenteel gelukkig als natuurreservaat beschermd. De moeite waard eens te gaan kijken.

 

Geschiedenis Hongarije

De Hongaren hebben in de Middeleeuwen veel gevochten met omringende volkeren. Het Hongaarse koninkrijk beleefde zijn grootste bloei in de vijftiende eeuw. Ook heeft men 150j onder het juk van het Ottomaanse rijk gezeten.

De Magyaren hadden aan het eind van de 19e eeuw een keizerrijk met Oostenrijk. Bekend zijn keizerin Sissi. Na de 1e wereldoorlog werd men onafhankelijk en na W.O 2 een satellietstaat van Rusland.

Dat is allemaal voorbij. Nu hoort men bij de Nato en sinds 2004 bij de EU.

 

Vakantie aan het balatonmeer in Hongarije

Het Balatonmeer ligt in het westen van Hongarije en heeft een langgerekte vorm met de volgende maten:de lengte 79 km en breedte 15 km.

Het meer is in de zomer een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Hongarije. Er is dan ook veel te beleven voor iedereen. Een aantrekkelijk vakantiegebied.

Kijk op deze pagina of er aantrekkelijke mogelijkheden voor u zijn.

 

Hongaars gerecht Budapest video Hongarije Webcam