Italie:

Lago di Garda

 

 

Italiaanse meren

 

 

 

Gardameer

 

 

 

INFORMATIE OVER HET GARDAMEER

 

Veel Nederlanders en Belgen gaan elk jaar naar Italie met vakantie. De meeste zullen zeggen dat ze naar het Gardameer gaan. Het is al jaren niet voor niets een van de meest populaire vakantiegebieden in Italie.
De omgeving is ingericht om veel toeristen te kunnen ontvangen.


Het is begrijpelijk dat veel mensen daar juist hun jaarlijkse vakantie willen houden, want het Gardameer heeft een heerlijk mediterraan klimaat met fijne temperaturen waar olijven, wijnstokken, citrusvruchten, oleanders, cipressen en palmen groeien op de zuidelijke en westelijke kusten.
Het Gardameer ligt in noord Italie en is 54km lang en een breedte van 3 tot 18km. (Afbeelding hierboven geeft een kijk over het meer)
Het meer wordt gevoed door de rivier de Sarca aan de noordzijde, terwijl de Mincio het meer uitstroomt in de richting van de rivier de Po aan de zuidkant. Het Gardameer is smal aan de noordkant, tussen de hoge kliffen en verbreedt zich zuidwaarts geleidelijk in een bijna cirkelvormige bassin.
Op het meer kan men allerlei watersporten beoefenen. Denk maar aan zeilen, surfen, waterskiƫn en duiken. Met de boot kun je er leuke tochten maken en de omgeving verkennen. De actieve vakantievierder kan er ook fietsen, mountainbiken, wandelen etc. Veel campings liggen aan het meer vlakbij de pittoreske plaatsjes zoals Riva, Gargnano, Desenzano del Garda en Peschiera del Garda, waar je heerlijk kunt genieten in de zon op een terras en van een lekkere maaltijd in een van de restaurants.
Let op, het Gardameer staat ook bekend om zijn wind en de hagelbuien in de zomer. In juli en augustus kan het erg druk zijn aan het meer..
Kijk op deze pagina voor nog meer informatie over het Gardameer
De kaart van het Gardameer voor meer informatie.

 

Camperplaats

Kijk hierboven voor een camperplaats aan het Gardameer.

Campings

Zoek hierboven zelf een leuke camping rondom het Gardameer.

Hotels en vliegreizen vindt u op deze pagina naar het Gardameer in Italie.