Isola Bella

 

Italie:

Lago Maggiore

 

 

Italiaanse meren

 

 

 

Lago Maggiore

 

 

 

INFORMATIE OVER HET LAGO MAGGIORE

 

Lago Maggiore (De italianen noemen het Verbano) ligt op een hoogte van 193 meter en heeft een oppervlakte van 212 vierkante km. De westelijke oever van het meer ligt in Piemonte, de oostelijke in Lombardije. Het noorden van het Lagor ligt in Zwitserland met de belangrijke stad aan het meer Locarno, dat een mooi middeleeuwse centrum heeft.


De omgeving van het meer heeft een mild klimaat met mediterrane plantengroei.De westelijke oever is aantrekkelijker mbt recreatieve activiteiten voor de toerist
Een aantal leuke dorpen en stadjes die aan de italiaanse kant van het meer liggen zijn Stresa, Cerro, Baveno, Verbania en Cannobio.

(zie de kaart van Lago Maggiore)
Het Lago heeft ook een aantal eilanden. Isola Bella en Isola Madre.
Op het eiland  Isola Bella staat het Palazzo Borromeo, met zijn mooie kunstcollecties en beroemde Italiaanse tuinen. (zie foto hierboven)
Stresa heeft een prachtige promenade. In het stadje Baveno staat een kerk met interessante 15e en 16e eeuwse fresco's. Verbania heeft een aparte middeleeuwse uitstraling. Cannobio een prachtig uitzicht.

Allemaal stadjes die u kunt bezoeken.
Op het Lago Maggiore zijn diverse watersportactiviteiten te doen zoals, zwemmen, waterskien, varen  boottochtjes maken, zeilen, duiken etc.

Op de diverse strandjes kunt u heerlijk uitrusten en genieten van de omgeving en het weer.

Kijk zeker bij de modehuizen voor italiaanse schoenen en tassen.

Camperplaats

Kijk hierboven voor een camperplaats aan het Lago Maggiore.

Campings

Zoek zelf een leuke camping rondom het meer. (pdf)

Hotels, vliegreizen en aantrekkelijke campings vindt u op deze pagina  van het Lago Maggiore in Italie. Veel plezier.