Luxemburg Stad

 

 

Grund

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Luxemburg Stad

 

 

 

 

Luxemburg stad (Foto)

Het centrum van Luxemburg stad komt voort uit een oude vesting. Rondom deze vesting hebben de riviertjes Alzette en Pétrusse een diepe kloof uitgesleten. In deze kloof, aan de oever van het riviertje Alzette, ligt de onderstad Grund met middeleeuwse huizen en een groot park met daaromheen diverse 19e en 20e eeuwse stads­uitbreidingen.
De stad wordt onderverdeeld in de benedenstad en de bovenstad met het belangrijkste centrum. Er leiden allerlei wegen maar de kleurrijke benedenstad.

De bovenstad staat bekend om diverse culturele bezienswaardigheden waaronder de Cathédrale Notre-Dame, het groothertogelijk paleis, het bisschoppelijk paleis en het stadhuis. Het meest historische en authentieke gedeelte van de stad is de Marché aux Poissons.


 

Kazematten Luxemburgstad

 

.

U vindt hier een schilderachtige omgeving met smalle straatjes en huisjes.

Het mooiste onderdeel, zijn de beroemde kazematten, een ondergronds netwerk van 23 kilometer, dat niet alleen duizenden soldaten inclusief paarden en uitrusting kon herbergen, maar ook een ziekenboeg, werkplaatsen, keukens, bakkerijen en slagerijen. Een deel van de kazematten is na 1867 ontmanteld, het restant is sinds 1994 werelderfgoed en beschermd.

Twee kazematten (Rocher du Bock en Vallée de la Pétrusse )zijn vanaf maart 2007 weer te bezichtigen.Vianden

 

 


<