El Hierro :

 

Vulkaan activiteit

in zee

 

Eurotravelguide

 

 

 

El Hierro

 

 

 

Canarisch eiland

 

 


Het Canarische eiland El Hierro is ontstaan uit vulkanische activiteit. Het is daarbij relatief een jong eiland en ligt in het westen van de Canarias
Het eiland kent nog steeds vulkanische activiteit wat zich uit in aardbevingen en onderzeese vulkaanuitbarstingen. (zie foto links)
El Hierro is het kleinste van de eilanden en wordt veelvuldig door toeristen bezocht. Het kent het gehele jaar door milde temperaturen en is een prima vakantiebestemming. (zie kaart el Hierro)

Het eiland heeft een aantal prachtige stranden, ook stranden met name geschikt voor diverse soorten sport, zoals het duiken, want het eiland kent spectaculaire zeebodems aan de kust aldaar.


 

Als je van natuur houdt is dit eiland een must.
Diverse sporten kunnen er beoefend worden zoals paragliden.
El Hierro kent diverse beschermde gebieden zoals in het westen van het eiland, “Sabinosa” genaamd. Het is een rotsachtig eiland met een diversiteit aan kleuren en je kunt daadwerkelijk spreken van een uitzonderlijk landschappen. (kaart van El Hierro)
Je vindt er nog de orginele vegetatie in de" ongerepte natuur" en ook de eeuwenoude jeneverbesbomen kun je er bewonderen. Als je echt wilt genieten van El Hierro, moet je zeker een auto huren. Dan kun je veel meer van het eiland gaan zien.
De keuken van het eiland is vooral gebaseerd op vis.
Een andere specialiteit van het eiland zijn de “quesadillas de el hierro”
Er is een vliegveldje aanwezig dat ongeveer 9 km van Valverde ligt. Je kunt op het eiland komen met de boot of vliegtuig vanuit diverse andere canarische eilanden, zoals Tenerife en La Gomera