La Palma:

 

La Palma is genieten

 

Eurotravelguide

 

 

 

La Palma

 

 

 

Canarisch eiland

 

 


La Palma is het op vier na grootste en een van de meest bezochte. Het is de meest noordwestelijke van de eilanden. De hoofdstad van het eiland is Santa Cruz de la Palma.
La Palma is het meest vulkanisch actieve eilandf . In de afgelopen 500 jaar zijn er  7 vulkaanuitbarstingen geweest. De laatste in het jaar 1971.
Veronderstelt wordt dat een volgende uitbarsting  een grote aardverschuiving zal veroorzaken en dat een gedeelte van het eiland dan  in zee schuift, waarbij vervolgens een megatsunami zou ontstaan die steden als New York zou kunnen vernietigen. Wij hopen van niet.
La Palma kent een oude geschiedenis en was voor de jaartelling al bekent bij de Feniciers, de Grieken en de Romeinen. De oorspronkelijke bevolking heeft in het jaar 1500 veel weerstand geboden tegen de spaanse overheersing die erg wreed reageerden in die tijd.
Daar het Canarisch eiland La Palma het meest noord-westelijke ligt (zie kaart)

 

werd het in de jaren daarna een welvarende handelspost en tussenstation naar de nieuwe wereld.
Tegenwoordig brengt het toerisme het meeste geld in het laatje. La Palma kent niet het massatoerisme, als de andere eilanden.
De bezoeker en vakantiegangers van het eiland kunnen genieten van een prachtige ruige natuur met mooie zandstranden. De vulkanen zijn te bezoeken
Het hoogste punt van het eiland is Roque de las Muchachos,dat op 2425 meter ligt. Daar staat een ruimte observatorium en telescoop (sterrenwacht)
Als toerist kun je kleine leuke stadjes bezoeken zoals Las Tricias, Don Pedero en Santa Domingo de Garafia. Leuke restaurantjes en straatjes geven je een onvergetenlijke sfeer.
Als u van wandelen houdt dan is La Palma zeker een goede keus. Op het eiland zijn daar mogelijkheden genoeg voor.