Garachico Tenerife eiland

 

Tenerife:

 

Tenerife vakantie

 

 

Eurotravelguide

 

 

 

Tenerife

 

 

 

Canarisch eiland

 

 


Tenerife is het grootste van de Canarische eilanden en is net als de andere eilanden van vulkanische oorsprong.
Tenerife is een oud eiland dat reeds door de Cromagnon mens bewoond werd.
Sants Cruz is de hoofdstad van het eiland en heeft 230.000 inwoners.
Het eiland  wordt gedomineerd door de 3718 meter hoge vulkaan de Teide met zijn machtige krater. De Teide is niet alleen de hoogste berg van heel Spanje, maar deze vulkaan is ook het hoogste punt in de Atlantische Oceaan.. Deze vulkaan wordt wel eens gezien als een gevaarlijke explosievulkaan ,  vooral omdat hij in een drukbevolkt gebied staat. (zie kaart)
Langs de berghellingen zijn er zeer vruchtbare valleien met belangrijke plantages waar  bananen en tomaten.worden geteeld.
De Tenerife kustlijn is meestal ruw en steil, maar je vindt ook 70 kilometer aan fijne zandstranden, met name aan de zuidkant van het eiland.

 

De bekendste stranden op  Tenerife zijn  El Puertito, Playa de las Americas en Los Cristianos.
Van Tenerife wordt gezegd dat dit eiland het mildste klimaat heeft van de wereld.  De wisselwerking van de passaatwinden en de koudere golfstromen geeft een gemiddelde temperatuur van 18 graden
Een bezoek waard  op het eiland zijn het Teide National Park, Aqua Waterpark, Las Aguilas Park, (is een soort dierenpark met flamingo’s en dolfijnen en andere dieren). Amazonia (een park waar je door een jungle loopt met vogels en planten etc) en Camel Park (kijk op de kaart voor de locatie)
Op het eiland kun je uiteraard genieten van de lokale cultuur en genieten van een heerlijke maaltijd in een van de restaurants.
Populaire drankjes zijn een glaasje Madeira wijn  en een Doradabiertje. Mensen die van uitgaan en het nachtleven houden komen op Tenerife  zeker aan hun trekken. Dit eiland is een aanrader voor een heerlijke vakantie.