Barcelona:

 

 

 

Centrum Barcelona

Let op zakkenrollers en criminelen.

Geef ze geen kans!

Zonvakanties

 

 

Met de trein metro of bus in en naar Barcelona.

 

 

 

 

 

Barcelona en het vliegveld.

Barcelona International Airport (ook wel bekend als El Prat de Llobregat Aeropuerto of Aeroport de Barcelona) ligt 13 km ten zuidwesten van het stadscentrum van Barcelona.

Het vliegveld is te bereiken met de bus en trein.

Ook 's nachts gaan er bussen van en naar het centrum van de stad.

 

Het reizen met de trein van en naar Barcelona

Vanaf het vliegveld kunt u de trein nemen naar het centrum van Barcelona  via 'Aeropuerto' station. Elke 30 minuten vertrekt er een trein. De trein is ook niet zo duur en onderweg kunt u op de stations overstappen naar een metro.

De spaanse treinorganisatie heet RENFE.

Als u in een van de badplaatsen aan de Middellandse zee verblijft dan is een treinreis van en naar Barcelona zeker een aanrader. (zie kaart)

Playa de Catalunya kan dan zeker een aankomst en vertrekpunt zijn.

Met veel bagage is de trein de beste keuze.

 

Metro in Barcelona

De metro gaat helaas niet naar het vliegveld.

Het heeft 5 lijnen en is een prima vervoermiddel in de stad Barcelona zelf.

(zie metrokaart) Als u vragen hebt over de metro dan kunt u informatie vragen bij het toeristisch loket op Playa de Catalunya.

 

Bussen in Barcelona

Het busstation in Barcelona waar de meeste nationale en internationale bussen komen is "Barcelona Nord Bus Station"

Algemene Bus

Is zeker een moglijkheid om mee te reizen in Barcelona. Het gaat niet zo snel maar het biedt wel mogelijkheden om de stad te zien en is niet zo duur.

Turistic Bus

Kies als toeristische bus de dubbeldekker en geniet 2 uur lang van een rondreis door de stad. Elke 30 minuten vertrekt er een bus. De kosten voor 1-2 dagen loopt op tot ruim 25 euro per persoon. Informeer bij het toeristisch loket op Playa de Catalunya als u in Barcelona vragen hebt.

Aerobussen

Aerobussen vervoeren mensen vanaf het vliegveld naar het centrum van de stad. Op de bussen staat duidelijk aerobus en ze zijn vaak lichtblauw van kleur. Elke 10-15 minuten vertrekt een bus van het vliegveld naar Playa de Catalunya.

Nitbus

De nitbus is de nachtbus die elke 20-45 minuten rijdt van vliegveld naar Playa de Catalunya. U herkent deze bus aan de gele kleur.