Gold:

 

Op zoek naar Goud

 

 

 

Materiaal wat je vindt met je sluicebox kun je mooi pannen.

 

 

Goud zoeken

 

 

met de goudpan

 

 

Goudpan tips

Goudpannen is een leuke bezigheid. Als je in Frankrijk aan de rivier zit op de camping is het leuk om het te proberen. Hieronder wat tips

Vul de goudpan met 3/4 riviergrind. Dan de pan van diep naar net onder het wateroppervlakte.  Schudt de pan een aantal keren heen en weer, van links naar rechts, maar niet te krachtig om zo het materiaal te wassen.
Maak vervolgens rustige cirkelvormige bewegingen, zodat het materiaal in een cirkel begint te draaien. Dit proces zal het meeste vuil en klei oplossen en uitwassen. Werk wortels en mos met je vingers weg  en verwijder grote stenen. Kijk hier naar een filmpje.

Dit proces diverse malen herhalen tot je alleen wat zwaarder bezinksel hebt met kleinere stenen.

 

 

 

 

Houd de pan nu  net onder water en kantel hem iets van je af. Begin werveling van links naar rechts met een iets naar voren gooiende beweging. Wees voorzichtig, maar breng de pan met voldoende kracht naar de oppervlakte zodat je het lichtere grind over de rand van de goudpan kunt verwijderen.
Het van tijd tot tijd heen en weer schudden en recht houden zal het lichte materiaal aan de oppervlakte brengen en het eventuele goud  naar de bodem brengen.
Nu blijft het “zwarte zand" over en andere metalen.
Herhaal bovenstaande een paar keer en haal eventuele grotere stukjes goud eruit. Met een kunststof goudpan zoals hierboven te zien  kun je met een
magneet beide metalen makkelijk scheiden.

In Nederland zijn goudpannen bijna niet te koop. Zoek eventueel op deze pagina naar een goudpan of kijk op ebay.com .

Youtube heeft nog meer filmpjes over dit onderwerp.

Succes met het goudzoeken en goldpanning .

Kijk ook bij onze andere pagina's :

goudzoeken en

goud zoeken met de sluicebox